Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram Satılık Değil

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, “kısmi ya da tam satış olmayacak” açıklamasında bulundu.

Rus programcı Pavel Durov tarafından oluşturulan anlık mesajlaşma uygulaması Telegram’ın satışı söz konusu değil. Ülkemizde de pek çok kullanıcıya sahip olan Telegram’ın kurucusu Durov, uygulamanın kısmi ya da toptan satışına yönelik haberleri yalanladı.

Geçtiğimiz aylarda Telegram’ın blockchain projesi TON yasal sorunlar nedeniyle iptal edilmişti. Projenin iptali sonrasında yaşanan mali sıkıntılar nedeniyle Telegram’ın satışa çıkarılacağı dedikoduları çıkmaya başladı. Telegram’ın, Mail.ru’ya satılacağı söylentileri üzerine Durov, “Telegram’ı ne kısmen ne de tam olarak satmıyoruz. Bu konudaki tavrımız değişmeyecektir. ” dedi.

Tüm Tekliflere Kapalı 

Ayrıca Pavel Durov, kullanıcı bilgilerini paylaşmayı reddettiği için uzun zamandır Rus Hükümeti’nin şirketinin satışı için baskı yaptığını iddia etti. Bu iddiasını da 2012 yılında sosyal medya şirketi olan VKontakte’deki hisselerinin satışı için yaşadığı baskıya dayandırdı. Telegram’ın satışı için hükümete yakın yatırımcılardan sürekli baskı altına alındığını söyleyen Durov, Çin’deki ve Rusya’daki yerel operasyonlarını satışa çıkartan Uber’i örnek göstererek, “Telegram olarak, Uber’in aksine operasyonlarımızı belirli ülkelerde satma tekliflerini her zaman reddettiğimiz için gurur duyuyorum.” diye konuştu.

Hükümetlerin sosyal medya uygulamaları üzerine de konuşan Durov, ABD hükümetinin TikTok’a karşı aldığı yasaklama kararını “interneti öldürmek” olarak değerlendirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment