Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Altın Simetrik Yapılanma Yüzünden Birlikte Düşebilir

Usta analiste göre Bitcoin, altın hareketlerini gecikmiş bir korelasyon ile takipte. Bitcoin bu doğrultuda altın ile birlikte düşebilir.

Trader_Johnni isimli TradingView kullanıcısının yaptığı analize göre; Bitcoin fiyatı altın hareketlerine gecikmeli bir süre ile uyumlu hareket ediyor. Altın grafiklerde simetrik üçgen modelini çizdikten sonra aşağı yönlü bir kırılma yaşadı. Bitcoin’de de aynı şekilde bir simetrik üçgen yapılanması gözüküyor. Analistin teorisi ışığında, Bitcoin de aynı altın gibi aşağı yönlü bir kırılma yaşayabilir ve Bitcoin altın ile birlikte düşebilir.

TradingView kullanıcısı analizlerini desteklemek için iki varlığın da grafiklerini yayınlayarak karşılaştırma yaptı. Analist tablo karşısında “Altının, koronavirüs kaynaklı Mart 2020 çöküşünden bu yana Bitcoin’e liderlik ettiği ortada” yorumunda bulundu.

bitcoin-altin
Trader_Johnni tarafından TradingView’da paylaşılan altın ve Bitcoin fiyat grafikleri

Marttan Bu Yana Hem Altın Hem BTC Simetrik Üçgen Çizdi

Analistin yayınladığı grafiklere göre; ikili arasında küçük zaman farklılıkları ile korelasyon olduğu açık. Mart 2020’de altın Bitcoin’in öncesinde boğa koşusuna bağladı ve BTC de onu takip etti. Altının nisan ayında gösterdiği konsolidasyon hareketi, Bitcoin’in stabil trendinin temelini oluşturdu. Hatta ONS Altın bazında kırılan rekor, Bitcoin’in yıllık en yüksek değerinden bir hafta önce geldi.

Bu gelişmeler sonucunda, iki varlığın grafiklerinde simetrik üçgen modeli gözlemlendi. Bu model piyasa analistleri tarafından, genelde eğilimin bir önceki trend yönünde kırılacağı şeklinde yorumlanır. Yani bu grafik modeli, Bitcoin ve altın için bir yükseliş sinyaliydi. Fakat ONS Altın bu yorumları tersine çıkaracak bir hareket ile aşağı yönlü bir kırılma gerçekleştirdi. Bu nedenle Bitcoin’in de beklenenin aksine, altının izinde bir düşüş yaşayıp yaşamayacağı merak konusu oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment