Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Temmuz Ayında Geçtiği 9 bin 200 Dolar Seviyesine Geri Dönebilir

Bitcoin fiyatında yaşanan gerilemenin ardından kısa vadeli Bitcoin planlarını açıklayan analiste göre, BTC fiyatı 9 bin 200 dolar seviyesine düşebilir. Analist, bu düşüşün geleneksel piyasa hareketlerine de bağlı olduğunu savundu.

TradingView adresinde analiz yazıları yayınlayan Nico.Muselle adlı kullanıcı, Bitcoin için kısa vadeli senaryoları değerlendirdi. Analist Bitcoin için sonraki hamlenin, bir önceki sağlamlaşma bölgesinin test edilmesi olduğunu savundu ve BTC’nin 2 farklı yol çizebileceğini söyledi.

Bu yollardan biri, Bitcoin’in şu anki fiyat aralığında bir destek bölgesi bularak, yükseliş rallisine devam etmesi. Bunu yaklaşık 20 gün önceki düşüşünde gerçekleştirdiğini söyleyen analist, bu destek bölgesinin boğaların satın alma stratejileri ile yeniden ele alınabileceğini savundu.

Bir diğer seçenek ise, Bitcoin’in temmuz ayında kırdığı sağlamlaştırma bölgesi olan 9 bin 200 dolara geri dönmesi. Temmuz ayından beri bu seviyenin üzerinde seyreden Bitcoin, nisan – temmuz aralığında 9 bin 200 dolar sularını sağlamlaştırma bölgesi olarak kullandı ve burada stabil bir çizelge gösterdi. Analiste göre, Bitcoin’in şimdi destek için bu noktaya dönmesi ihtimal dahilinde.

bitcoin-dusebilir
Nico.Muselle tarafından yorumlanan BTC fiyatı mum grafiği. Kaynak

Bitcoin Geleneksel Piyasa ile Yüksek Duyarlılık İçinde

Analist yayınladığı yazıda, Bitcoin’in SPX endeksine ve dolarla olan ilişkisine de değindi. Analiste göre; Bitcoin’in yukarıda bahsedilen senaryolardan hangisini izleyeceği büyük ölçüde S&P 500 ve USD ikilisine bağlı. Çünkü Nico.Muselle’ye göre, Bitcoin yatırımı hala daha tam anlamıyla güvenli liman olarak yerini sağlamlaştırabilmiş değil.

Yani her şey Bitcoin lehine ilerler; SPX yükselir ve dolar değer kaybederse Bitcoin yeni bir yükseliş için, şu anki fiyat aralıklarında destek bulabilir. Fakat USD kanadının güçlenmesi ve borsaların düşüş göstermesi Bitcoin’in 9 bin 200 dolar seviyesine gerilemesi için davetiye çıkarabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment