Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’e Trilyonlarca Dolarlık Bir Piyasa Sağlayacak 4 Gelişme

Ark Investment Management geleceğe yönelik bir analiz yapıp Bitcoin piyasa değerinin trilyonlarca dolara ulaşabileceğini açıkladı. Bu yatırım danışmanlık firması, söz konusu büyümenin önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde yaşanabileceği kanısında.

Ark Investment 17 Eylül tarihinde Bitcoin As an Investment adlı bir rapor yayınladı. Bitcoin’in “altından sonraki en cazip varlık” olarak tanımlandığı bu raporda BTC’nin geleceğine dair bazı öngörüler paylaşıldı. Bitcoin’in sunduğu avantajları değerlendiren uzmanlar, bunların Bitcoin’e 1 ile 5 trilyon dolar arasında bir piyasa değeri getirebileceğini açıkladı.

İşte Bitcoin’e Trilyonları Gösterecek Gelişmeler

  • Global bir ödeme aracı: Herhangi bir merkez bankasına bağlı olmayan Bitcoin zamanla bankalar tarafından kullanılan global ibr ödeme aracı haline gelebilir. Bankalar birbirleri ile yaptıkları işlemleri Bitcoin ağı üstünden yaparsa BTC’nin değeri hızla artabilir. Economics of Bitcoin as a Settlement Network’e atıfta bulunan uzmanlar; ABD’de yıllık 14.7 trilyon dolarlık mevduat işlemi sayesinde bankalar arasında 1.3 katrilyon dolarlık işlem hacmi oluştuğunu belirtti. Bitcoin bu hacmin %10’una erişse bile BTC’nin piyasa değeri 1.5 trilyon dolara çıkabilir
  • Sansüre ve baskıya dayanıklı bir varlık: Hiçbir devletin doğrudan kontrol altına alamadığı Bitcoin’in sansüre dayanıklı bir yapısı vardır. İnsanların yozlaşmadan, zaman zaman enflasyondan dahi kaçabilmek için Bitcoin kullanabilir. Bu rapora göre Bitcoin’in böyle bir rol üstlenmesi, BTC’nin piyasa değerini 200 milyar dolardan 2.5 milyar dolara çıkarabilir.
  • Altının tahtını alabilir: Dijital altın olarak görülmeye başlayan Bitcoin, altına alternatif bir değer saklama aracı olabilir. Ark Investment’a göre BTC altın pazarının %10’unu ele geçirse bu Bitcoin’e 1 trilyon dolarlık piyasa değeri verir.
  • Devalüasyona karşı kullanılabilir: Bitcoin tüm bunların ötesinde gitgide değer kaybetmeye başlamış olan itibari para birimlerine karşı bir kalkan olarak kullanılabilir. Enflasyondan ve hiperenflasyondan endişelenen insanlar Bitcoin’e yönelebilir ki bu da ona 1.2 trilyon dolarlık piyasa değeri sağlar.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment