Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Destekli Venus Protocol Nedir, Nasıl Alınır?

Binance Launchpool bugün yayınladığı duyuruda yeni projesinin Venus Protocol olduğunu açıkladı. Şirketin Ethereum’a rakip olarak hazırladığı Binance Smart Chain’de geliştirilen bu proje kendisini “algoritma tabanlı bir para pazar sistemi” olarak tanımlıyor.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Binance Launchpool ile merkeziyetsiz finans (DeFi) dünyasına adım attı. İlk proje olan Bella’nın (BEL) ardından, yaklaşık iki hafta önce de WING projesini duyurdu. Binance‘in resmi sitesinden yayınladığı blog gönderisine göre ise şimdi sırada Venus Protocol var.

  • Binance yayınladığı yazıda, Venus protokolünü kredi alma-verme gibi işlemlerin yürütülebileceği algoritmik tabanlı bir para piyasası sistemi olarak tanımladı.
  • Venus protokolü, bu yılın başında Binance tarafından satın alınan Swipe Wallet tarafından geliştirildi.
  • Binance, Venus projesinin Ethereum’a bir alternatif olduğunu ve ETH ağında yaşanan sıkışmalar ve yüksek işlem ücretleri gibi sorunlara çözüm niteliğinde olabileceğini öne sürdü.
  • Binance Smart Smart Chain üzerine inşa edilen bu projede, BEP-20 standardında VAI adlı sabitcoinler piyasaya sürülecek.
  • Binance CEO’su Changpeng Zhao Venus platformunun MakerDao ve Compund projelerinin birleşimi olarak görülebileceğini söyledi.
  • Venus yalnızca kredi işlemleri için değil XVS adlı kripto para birimini kazanmak için de kullanılabilecek.
  • Kullanıcılar, yarından itibaren Venus platformunu kullanarak Binance Coin (BNB), Binance Stablecoin (BUSD) ve Swipe (SXP) ile yatırımlarını ayrı havuzlarda stake edebilecekler.
  • Binance ise XVS coini 6 Ekim’de Innovation Zone’da listeleyecek.
  • Venus tokenı 6 Ekim’den itibaren Binance borsasında XVS/BTC, XVS/BNB, XVS/BUSD ve XVS/USDT paritelerinden işlem görecek.

binance-venus-protocol

CEO CZ: Binance Launchpool Projeleri ile CeFi ve DeFi Buluşuyor

Binance CEO’su Changpeng Zhao, şirketin DeFi alanında büyük bir gelişmeye imza atarak; merkezi finans (CeFi) ve merkezi borsaların DeFi platformlarıyla Binance Launchpool projeleri sayesinde buluşturulmasının hedeflendiğini söyledi. CZ, yalnızca Defi projelerine verilen destek ile kalmayıp CeFi ve DeFi ekosistemlerinin arasında Binance Smart Chain aracılığı ile bir köprü kurmayı planladıklarını da açıkladı.

Zhao, Binance Launchpool’un bu hedefleri doğrultusunda Venus projesine ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını da söyledi. CEO açıklamalarında, Venus platformunun para piyasası modeli ve sabitcoin üretme algoritması ile DeFi sektörünün büyük ölçüde kazançlı çıkacağını ve hatta CeFi kullanıcılarına ulaşabileceğini öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment