Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bybit CEO’su: Kripto Para Sektöründeki Saldırılara Artık Şaşırmıyorum

Bybit CEO’su Ben Zhou, kripto para şirketlerine yapılan saldırılar için “artık beni şaşırmıyor” yorumunda bulundu. Açıklama, KuCoin borsasının hacklenmesinin ardından geldi. CEO, Bybit’teki güvenlik önemlerinden de bahsetti. 

Kripto para platformu Bybit yöneticilerinden Ben Zhou, birkaç gün önce KuCoin’in hacklenmesinin ardından açıklamalarda bulundu. CEO, artık bu tür olayların kripto para takipçilerini şok etmemesi gerektiğini; çünkü kripto para borsalarının yapıları gereği saldırılara karşı savunmasız olduğunu söyledi. Zhou kripto para borsalarının da merkezi birer uygulama olduğunu ve diğer internet siteleri kadar güvenlik açıkları olabileceğini de ekledi.

Soğuk Cüzdanlar Daha Güvenli

Ben Zhou, çoğu borsa sunucusunun ve depolama ağının yatırımları sıcak cüzdanlarda tutmasının saldırı için daha cazip bir ortam yarattığını söyledi. Bybit CEO’su internet ile bağı olmayan soğuk cüzdanların, sıcak cüzdanlardan çok daha güvenli olduğunu ileri sürdü.

Soğuk cüzdanların sıcak cüzdanlara göre daha güvenli olmalarına karşı, dezavantajları bulunuyor. Kullanıcıların kripto paralarının soğuk cüzdanlarda tutulmasının yol açabileceği en büyük sıkıntı; bunların hızlı bir şekilde büyük miktarlarda işlem yapmaya elverişsiz olmasıdır.

Bybit-Kripto-Para

Kripto Para Borsaları İçin Güvenlik Her Şeyden Önce Gelmeli 

Zhou, özellikle çevrim içi faaliyet gösteren kripto para borsalarında güvenlik faktörünün öncelikli olması gerektiğini savundu. CEO, kripto para borsalarının gelecekteki saldırıları önlemek için, zayıf yönlerin üzerinde durmaları gerektiğini ve daha katmanlı bir güvenlik uygulamalarını önerdi.

Bybit CEO’su bu çok katmanlı güvenlik sistemlerini hayata geçirmek ve denetlemek için, konu hakkında bilgili ve deneyimli danışmanların işe alınması gerektiğini vurguladı. Zhou, aynı zamanda ödül sistemi ile açıkların bulunmasına yardım edebilecek kitlenin çekilebileceğini söyledi.

Ben Zhou, kendi platformları Bybit için bu tarz güvenlik önlemleri aldıklarını ve bu önlemlerin gayet katı şekilde uygulandığını söyledi. CEO, konu basit bir para çekme süreci olduğunda bile, gelen talebi en az 3 katmanlı bir risk kontrol mekanizmasına tabii tuttuklarını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment