Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası KuCoin 150 Milyon Dolarlık Hack Saldırısına Uğradı

Dev kripto para borsası KuCoin hack saldırısına uğradı.. Bu saldırıda 150 milyon dolar değerinde Bitcoin, Ethereum ve daha birçok kripto para birimi çalındı. KuCoin yaptığı açıklamada, zarara uğrayan kullanıcılarının kayıplarının karşılanacağını söyledi.

Onlarca milyon dolarlık ticaret hacmi ile öncü bir kripto para borsası olan KuCoin hack saldırısına uğradı. İçinde Bitcoin ve DeFi coinlerinin de olduğu yaklaşık 150 milyon dolarlık fon borsadan bilinmeyen bir adrese taşındı. KuCoin’in yaptığı açıklamaya göre olaydan yalnızca sıcak cüzdanlar etkilendi.

Olaydan sonra KuCoin kapsamlı bir güvenlik denetimi yapıldığını ve kullanıcıları korumak amacıyla tüm para çekme-yatırma işlemlerinin askıya alındığını duyurdu. Bu olay bir “hack” faaliyeti olarak görünse de, KuCoin kendi yaptığı açıklamaların hiçbirinde bu terimi kullanmadı ve yaşanan drumu “güvenlik olayı” terimi ile aktarmaya devam ediyor.

İlk Başta Sistem Sorunu Sandılar

Olayın başlangıcında, bazı kullanıcılar para çekme konusunda sıkıntı yaşadıklarını borsaya bildirdi. İlk etapta KuCoin yönetim kadrosu bu sorunun bir sistem hatası olduğunu düşünüyor gibi hamlelerde bulundu. Sonrasında ise KuCoin Telegram hesabında kullanıcılara para çekme veya yatırmaması gerektiğini söyleyen bir mesaj atıldı. Aynı mesajda işlemlerin geçici olarak beklemede olduğu da duyuruldu.

Daha detaylı bir incelemede, 150 milyon dolarlık kripto paranın başka bir adrese aktarıldığı fark edildi. Yaklaşık 4 milyon dolar değerinde Ethereum‘un yanı sıra Maker ve YFI gibi popüler DeFi coinleri; Gladius, Chroma, Ocean Token gibi daha az bilindik altcoinler de aynı adrese taşındı.

Kripto para veri analiz şirketi CryptoQuoant twitter hesabından paylaştığı tablo ile, 25 Eylül tarihinde yerel saate göre 20.00 sularında yüklü müktarda Bitcoin’in KuCoin cüzdanlarından hızla taşındığı verilerini paylaştı. CryptoQuoant CEO’su Ki Young Ju’ya göre bu tablo açık olarak bir hacklenme işaretiydi. CEO “bir sistem sorunu olsaydı, çıkışı gösteren tabloda böyle ani bir artış olmaz; değer direkt sıfıra inerdi” açıklamalarında bulundu.

kucoin-hacklendi-bitcoin
Hack olayını doğrulan Bitcoin çıkış tablosu. Kaynak

“Kayıpları Karşılayacağız”

Kripto para borsası, hack ile ilgili yaptığı açıklamada fonlarını kaybeden KuCoin kullanıcılarına güvence verdi; bu tür olaylarda şimdi ve her zaman zararın KuCoin sigorta fonu tarafından karşılanacağını vurguladı. KuCoin CEO’su Jonny Lyu’nun bugün, olayı daha detaylı biçimde aydınlatması için canlı yayın yapması bekleniyor.

KuCoin’in zararı karşılayacağını açıklamasına ve her ne kadar “hack” terimini kullanmamasına rağmen gelen tepkiler sertti. Birçok kullanıcı “güvenlik olayının” ardından Kucoin’in şeffaf bir tutum sergileyemediğini ve iletişim eksikliği olduğunu söyledi. Kucoin ise durumu daha net bir şekilde değerlendirmek için daha fazla zamana ihtiyaçları olduğu şeklinde kendini savundu.

Diğer Borsalardan Destek Çağrısı

Tron Foundation kurucusu Justin Sun Twitter hesabından yaptığı paylaşımla KuCoin ekibine destek mesajı verdi. Poloniex borsasının da sahibi olan Tron Foundation; KuCoin’e süreç içerisinde yardımcı olacağını açıkladı.

Justin Sun KuCoin’den kripto para çalan hackerların Tron Scan aracılığıyla takip edileceğini, bu hackerların adreslerinin mimleneceğini söyledi. Sun bu adreslerin daha sonra kara listeye alınacağını ve bu adreslerden Poloniex’e herhangi bir para girişi olması halinde işlemlere bloke koyacağını duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment