Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin “Boğalar Kazandı” Yorumu: Beklenti Ne Yönde?

Bu haftanın ortasında 10 bin 300 dolar altına inen Bitcoin fiyatı ilerleyen günlerde 10 bin 800 doları test etmeye başladı. Piyasaya birkaç gün boyunca belirsizlik hakimdi ve çoğu analistin yorumu Bitcoin’in ne yönde ilerleyeceğinin belli olmadığı şeklindeydi. Fakat Whalemap, boğalar ve ayılar arasındaki mücadeleden boğaların galip çıktığını açıkladı.

Gün bazında %1 oranında değerlenen Bitcoin piyasa değerini neredeyse 200 milyar dolara çıkarmış durumda. Bu sırada Bitcoin fiyatı da birçok borsada 10 bin 700 – 10 bin 800 dolar aralığında. Bu durumda analistler tarafından yapılan Bitcoin yorumları keskin farklılıklar gösterse de boğaların lehine sayılabilecek bazı gelişmeler var.

Sonuç Belli, “Boğalar Kazandı”

Bitcoin balinalarının (büyük yatırımcılar) hareketlerini takip eden Whalemap, uzun vadeli BTC yatırımcılarını sevindirebilecek bir görsel paylaşarak “boğaların kazandığını” ilan etti.

bitcoin-balina-fiyat-hacim
Bitcoin balinaları hangi seviyelerde yoğunlaştı? Kaynak
  • Yukarıdaki bu görsel; 10 bin 667, 10 bin 570 ve 10 bin 407 dolar seviyelerinde ciddi bir akümülasyon olduğunu göstermekte.
  • Büyük çaplı Bitcoin yatırımcıları bu bölgelerden alım yapmış ve bu sayede hacim yaratmış olabilirler.
  • Whalemap özellikle 10 bin 570 doların altında “güçlü bir destek” olduğunu vurguladı.
  • Bitcoin’in çarşamba günü 10 bin 300 dolar altına inmesi piyasadaki likiditenin artmasını sağlamış olabilir.
  • 10 bin 407 dolar seviyesindeki o dev hacim bu sırada oluşmuş olabilir.

Bitcoin boğalarına umut veren tek veri bu değil. Glassnode tarafından paylaşılan veriler Bitcoin’in hala sağlam temellere sahip olduğunu göstermekte. Bu haftanın başında bazı Bitcoin adreslerinin sayısında kayda değer bir düşüş görüldü ve bu bazı isimleri endişelendirdi. Fakat Glassnode dünkü açıklamasında bunun Bitcoin’e ağır bir zarar vermeyeceğini duyurdu.

Piyasadaki Belirsizlik Sürüyor

Bu gibi göstergeler şimdilik Bitcoin boğalarının lehine olsa da piyasanın ne yönde ilerleyeceğine dair hala bir belirsizlik var. NebraskanGooner gibi analistler şu an için günlük alım-satım (trade) yapmanın riskli olabileceğini düşünüyorlar. Fakat Gooner uzun vadeli yatırım yapmayı düşünenler için yeni bir alım fırsatının doğmuş olabileceğine de inanmakta.

Farmer Bluntz Twitter üstünden bir Bitcoin yorumu yaptı ve piyasanın gidişatını değerlendirdi. Analist rüzgar yön değiştirmediği müddetçe Bitcoin fiyatının yeniden düşmeye başlayabileceğini düşünüyor. Fakat bunu ifade ederken 11 bin 200 doların geçilmesi halinde işlerin değişeceğini ve boğaların üstün gelebileceğini ekledi. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment