Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cambridge: 101 Milyon Kripto Para Kullanıcısı Var

Cambridge Üniversitesi dünya genelindeki kripto para kullanımı ile ilgili yeni bir rapor yayınladı. Borsalarda ve daha farklı platformlarda kripto para kullanan kişileri inceleyen Cambridge Dünya genelinde 101 milyon kripto para kullanıcısı olabileceği sonucuna vardı.

Cambridge Üniversitesi kripto para birimleri için yıllık olarak hazırladığı raporun üçüncüsü yayınladı. Araştırmacılar kripto para kullanıcıların genel profilini, bu kullanıcıların bölgeden bölgeye nasıl değişiklik gösterdiğini, kripto para şirketlerini ve bunların faaliyetlerini incelediler.

Yapılan bu araştırma sonucunda kripto para sektörünün 2017 yılında bu yana sağlıklık bir büyüme yaşadığı fark edildi. Peki bu büyüme kendisini nasıl göstermekte?

Kullanıcı Sayısında Yüzde 189’luk Artış Var

  • Cambridge Üniversitesi 2018 yılında yayınladığı raporunda Dünya genelinde 35 milyon tekil kripto para kullanıcısı olduğunu açıkladı.
  • Bu yılki raporda bu sayının %183 oranında arttığı ve sayının 101 milyona ulaştığı belirtildi.
  • 2018 yılında 139 milyon farklı kripto para adresi varken bu sayı 2020’de 191 milyon oldu.
  • Aradan geçen bu süreç içerisinde hem adres sayısı hem yeni kullanıcı sayısı hem de kişi başına düşen adres sayısı artış gösterdi.

Kullanıcıların Davranışları Bölgeye Göre Nasıl Değişiyor?

  • Fidelity’nin anketine göre Avrupalı kurumsal yatırımcıların %37’si kripto paraya yatırım yaptı. Ayrıca her beş kurumsal yatırımcıdan üçü kripto para yatırımı yapmayı planlıyor.
  • Cambridge, son dört yıl içerisinde kripto paralara yatırım yapmayı düşünen Amerikan yatırımcıların sayısında da artış olduğunu açıkladı.
  • Kurumsal yatırımcı sayısı artsa da kripto para piyasasının lokomotifi hala bireysel yatırımcılar.
  • Asya-Pasifik, Avrupa, Kuzey Amerika gibi bölgelerdeki kripto para yatırımcılarının en az %63’ü bireysel yatırımcılardan oluşmakta. Türkiye’nin de yer aldığı Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde ise yatırımcıların %75’i bireysel; %20’si kurumsal. Kalan %5’lik kesim hakkında ise veri bulunmuyor.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment