Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple ve SBI Holdings Ortaklığı Güçleniyor: MoneyTap’e de Yatırım Yaptı

Önde gelen kripto para şirketlerinden Ripple, Japonya merkezli SBI Holdings ile bir iş birliğine daha imza attı. Şirket, Ripple blockchain tabanını kullanan MoneyTap’e yatırım yaptığını açıkladı. 

Ripple, bugün yaptığı resmi basın açıklamasına göre Tokyo merkezli finans grubu SBI Holdings’in yan kuruluşu MoneyTap’e yatırım yaptı. MoneyTap’in aldığı bu yatırım ile kendi para birimini geliştirmek; kurumsal ödemeler ve havale gibi hizmetlerini iyileştirmek için harcayacağı öne sürülüyor.

Ripple ve SBI Holdings ortaklığı 2016 yılında SBI Ripple Asia girişimi ile başladı. SBI Ripple Asia, Ripple’ın blokchain tabanını kullanarak karekod ile para transferini mümkün kılan tüketici odaklı MoneyTap uygulamasını geliştirdi. MoneyTap, 61 bankanın üye olduğu Japon Bankaları Uluslararası Ticaret Birliği (Japan Bank Consortium) tarafından piyasaya  sürüldü.

Ripple merkezini Japonya’ya mı taşıyor?

Geçtiğimiz hafta Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Amerika Birleşik Devletleri’nin yasal düzenlemelerdeki belirsizliği ve kripto para şirketlerine karşı tutumu yüzünden şirketin merkezini taşıyabileceklerini açıkladı. Şirketin Japonya merkezli şirkete yatırım yapması ile merkezin San Francisco’dan Japonya’ya taşınabileceği iddiaları güçlendi.

CEO Garlinghouse açıklamalarında doğrudan yeni bir merkeze işaret etmeyip, seçenekleri değerlendireceklerini belirtti. Garlinghouse bu seçeneler arasında Japonya’yı da saydı. Bunun yanı sıra CEO Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda İngiltere ve Singapur’daki yasal düzenlemelere de övgüde bulundu.

Ripple-SBI-Holdings

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!