Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple (XRP) CEO’su: Şirketler Bu Yüzden Bitcoin’e Yöneliyor

Ripple şirketinin CEO’su Brad Garlinghouse, katıldığı bir podcast yayınında şirketin 2020’de geldiği nokta ve kendi kripto para birimleri olan XRP’nin durumuyla alakalı açıklamalarda bulundu. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki regülasyonların net olmadığını belirten Garglingouse, bu durumun Ripple’ın sahip olduğu büyüme skalasındaki ilerlemesini yavaşlattığını söyledi.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, 13 Kasım’da Frank Chaparro‘nun The Scoop isimli bir podcast yayınına konuk oldu. Ripple ve XRP ile alakalı düşüncelerini belirten Garlinghouse, Ripple’ın 2020’de geldiği noktanın kendisini oldukça mutlu ettiğini söyledi. Ancak Garlinghouse’a göre her zaman “daha fazlasıolması ve bunun gerçekleşmesi için de öncelikle ABD’de kripto paralarla alakalı regülasyonların netleşmesi gerekiyor.

“İnsanlar XRP yerine Bitcoin’e odaklandı”

Açıklamalarına bu yıl şirket olarak tahmin ettikleri hızda bir büyüme yaşamayacakları öngörüsüyle başlayan Garlinghouse, yine de 2020 yılında gelinen noktanın kendisini tatmin ettiğini belirtti. 2020 yılının zorlu geçtiğini söyleyen CEO, Ripple’ın öyle ya da böyle beklentileri aştığını söyledi.

CEO, açıklamalarına kendi kripto para birimleri olan XRP’nin işlem hacminin güçlü bir şekilde arttığını belirterek devam etti. Ancak Garlinghouse’a göre ABD’de kripto para birimlerine dair regülasyonların net olmayışı, şirketin tam potansiyeline ulaşmasını engelledi. Garglinghouse, şu şekilde konuştu:

“Şu anki ortamda Bitcoin (BTC) dışındaki kripto para birimleri için yeterli bir oyun alanı yok. Bitcoin, geçiş hakkı olan tek kripto para birimi. Durumun böyle olması da gerek bireysel gerek ise Square gibi kurumsal yatırımcıları Bitcoin’e çekiyor. Bence bu belirsizlik, insanların diğer teknoloji platformlarındansa Bitcoin’e odaklanmasına izin verdi.”

“Daha da büyüyebilirdik”

Ripple CEO’su açıklamalarına devam ettiği sırada programın sunucusu Chaparro’dan kendisine “Regülasyonlar açısından belirsiz olan ABD’deki ortam, bu şekilde olmasaydı sizce daha da büyür müydünüz?” sorusu geldi. Soruyu olumlu yanıtlayan Garlinghouse, şu şekilde cevap verdi:

“Japonya, İngiltere, Singapur, İsviçre, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde kripto paralarla alakalı net regülasyonlar var. Ancak ABD’de bu durum böyle değil. Örneğin, geçtiğimiz senelerde Trump yönetiminden “Bitcoin, güvenli değil.” açıklaması yapılmış ve Bitcoin, yükselişe geçmişti. Daha sonra aynısı Ethereum (ETH) için de oldu. Başka bir örnek de Japonya. Japonya ise XRP’ye bir para birimi gözüyle bakıyor ve bu da bize o ülkede çalışırken daha net hareket edebilme imkanı sağlıyor.

Şu anda 2.000’den fazla müşteriyle çalıştıklarını söyleyen Garlinghouse, ABD’de net bir yasal düzenlemenin olması durumunda kendi teknolojileri olan On-Demand Liquidity ve XRP’nin daha fazla benimseneceğinin altını çizdi. “Şu anda gelinen noktadan oldukça memnunum ama her zaman dahası olmalı.” diyen Garlinghouse, cümlesini şöyle bitirdi: “Her girişimci daha fazlasını ister.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!