Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Trader: “Bitcoin Fiyatı Aralık Ayında 30 Bin Dolar Olacak”

Ünlü trader NebraskanGooner, Bitcoin fiyatının önümüzdeki aralık ayında 30 bin dolara ulaşacağını iddia etti. Popüler analist, 2019 yılında yaptığı bir analizi paylaşarak bu iddiasını destekledi.

Popüler Bitcoin traderı NebraskanGooner, Twitter’da 2020 Aralık ayında Bitcoin fiyatının 30 bin dolara yükseleceğine dair bir analizini paylaştı. Trader, 2019 tarihli bir gönderisinde Bitcoin fiyatının tarihsel olarak gördüğü önemli hareketleri bir araya getirerek 2020 Aralık ayında 30 bin doların üzerinde olacağını tahmin etmişti. NebraskanGooner, bu tahminini kullanıcılara hatırlattı ve diğer yatırımcıların analizini okumasını istedi.

Popüler trader 2019’da neler söylemişti?

NebraskanGooner, 13 Nisan 2019 tarihinde bir tweet serisi paylaşarak Bitcoin fiyatının tarihsel döngülerine değindi. Analizini hikayeleştiren trader, sırasıyla şunları söyledi:

“Tarihsel trend çizgileri görmezden gelmeyin. Geçmişte önemli olan bu çizgiler şimdi ya da gelecekte de önemli olabilir. Tarihsel olarak trend çizgileri büyük gelişmelerde kesişme eğiliminde olur. Sizce bu grafikte gördüklerimiz birer tesadüf mü?”

bitcoin-trader
Grafikte Bitcoin’in 2012 – 2019 yılları arasındaki parabolik hareketleri, piyasa değeri ve ATH trend çizgileri görülüyor.

Her bir çizginin farklı bir döngüyü anlattığını söyleyen analist, geçmişte yaşanan olayların bizi bugünkü gelişmelere taşıdığını belirtiyor ve paylaştığı grafikte 14 Aralık 2020 tarihini işaret ediyor.

bitcoin-trader

“Belki birkaç basit çizgi bize bir şey anlatmayabilir. Fakat bir yandan da her şeyi söyleyebilir. Tarihi olayları ne kadar çok hatırlarsak bir o kadar da ipucu elde ederiz. Bir olayın belli bir bölümünü anlatmak için belki 2 çizgiye ihtiyaç duyarız. Fakat olayın tamamını anlatmak için 3. bir çizgiye ihtiyacımız vardır. Gördüğünüz gibi, her kuşağın kendine özel bir hikayesi var. Bu hikayeler de kuşaktan kuşağa aktarılıyor. Peki size şimdiki kuşağın geçmişteki kuşaklarla ortada buluşabileceğini söylesem ne derdiniz?”

Son olarak yukarıda grafiği paylaştı ve 2020 Aralık ayında Bitcoin fiyatının 30 bin doların üzerine çıkıyor oluşuna vurgu yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!