Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hafta Sonunda Binlerce Yeni Bitcoin Balinası Doğdu

Binlerce yeni Bitcoin balinası doğdu; 10 milyon dolardan fazla BTC’ye sahip olan cüzdanların sayısı geride bıraktığımız hafta sonunda 4 bin 500’ün üzerine çıktı. Bitcoin fiyatının 20 bin dolarlık rekoru aşması ile BTC balinalarının cüzdanları da çarpıcı şekilde etkilendi.

The Block Research tarafından toplanan verilere göre bu hafta sonuyla birlikte 4 bin 500’den fazla cüzdandın 10 milyon doların üzerinde Bitcoin tuttuğu biliniyor. BTC fiyatının 20 bin doların üzerine yükselmesinin veriler üzerinde oldukça etkili olduğu belirtildi. 20 Aralık itibarıyla bin dolardan fazla Bitcoin tutan cüzdanların sayısı 4.6 milyonu aşıyordu. Aynı tarihte 100 bin doları aşan bakiyeye sahip yaklaşık 271 bin BTC cüzdanı vardı.

Bitcoin-Balinasi
Belli bir değerin üzerinde Bitcoin tutan cüzdanların sayısını gösteren grafik. Kaynak

Bu balina göstergesine göre BTC fiyatı bir süre durgunlaşabilir

Bitcoin fiyatı 24 bin doların üzerine çıktığında balinalar da dahil olmak üzere yatırımcılar tarafında bir satış dalgası ile karşılaştı. Bu tepki karşısında BTC fiyatı 22 bin dolar sularına geriledi. Crypto Quant CEO’su paylaştığı tweet ile balina etkinliğinin satış baskısının yükselmesine yol açabileceğini öne sürdü. CEO Ki Young Ju, borsalardaki balina giriinin fiyat hareketliliğini durgunlaştırabileceğini iddia etti.

Ki Young Ju, balinaların borsalarda oldukça aktif olduğunu söyleyerek damping riskinin farkında olduğunu belirtti. Fakat Bitcoin için satın alma ivmesinin şu an çok güçlü oldığunu belirten CEO, BTC büyük bir düşüştense yanal bir hareket gözlemlenebileceğini dile getirdi. Ju, şu an yaşanabilecek düzeltmelerin de hızlıca telafi edilebileceğini söyledi.

Bitcoin-Balinasi
Ki Young Ju tarafından paylaşılan borsalardaki balina girişini gösteren grafik. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!