Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale Bir Günde 12 Binden Fazla Bitcoin Aldı

Kripto para fonu Grayscale, sadece bir günde 12 binin üzerine Bitcoin aldı. Bir günde alınan bu miktarın şirketin geçen haftanın tamamında yaptığı BTC alımından daha fazla olmasın Bitcoin için olumlu bir sinyal olarak yorumlandı.

Bitcoin fiyatı 24 bin 200 dolara kadar yükseldikten sonra bir satış baskısı ile karşılaştı. 22 bin dolar bandına kadar gerileyen BTC toparlanma göstererek yeniden 23 bin doların üzerine tırmandı. Bu sırada göstergelere göre Bitcoin fiyatını uçurabilecek bir arz ve lkidite krizi yaşanırken Grayscale’in binlerce BTC’lik hamlesi de dikkat çekti.

Bitcoin fonu Grayscale, Bitcoin Trust yatırım ürünü için 22 Aralık günü yalnızca 24 saate için 12 bin 319 BTC aldı. Bu sayının, Grayscale’in geçen hafta aldığı toplam Bitcoin sayısından daha fazla olması dikkat çekti. Bybt verilerine göre yazım esnasında Grayscale’in elinde tuttuğu BTC sayısı 588 bini aştı. Grayscale tarafından yayınlanan verilere göre 22 Aralık itibarıyla şirketin BTC yatırım ürününde tuttuğu Bitcoin’lerin toplam değeri 13.5 milyar doları aştı. Şirketin yönetimi altındaki varlıkların toplam değeri ise neredeyse 16 milyar dolar oldu.

Grayscale-Bitcoin
Grayscale’in yönetimi altındaki BTC miktarını gösteren grafik. Kaynak

Borsalarda rekor Bitcoin çıkışları kaydediliyor

Bitcoin 20 bin doların üzerinde kalmayı başarırken ve Microstrategy, Grayscale gibi şirketler yüklü BTC alımlarını sürdürürken; Bitcoin arzı da beklenenden daha hızlı kurumaya başladı. Bitcoin fiyat dalgalanmaları yaşanırken borsalardan rekor düzeyde Bitcoin çıkışı gözlemlenemeye başladı. Dün borsalarda, 16 binden fazla Bitcoin çıkışı kaydedildi.

Çoğu analiste göre bu durum, kurumsalların BTC satın alması ve bunları soğuk cüzdanlara koyacak olması ile Bitcoin fiyatını yukarı yönde tetikleyecek bir durum olabilir. Uzmanlara göre düşük arz ve artan BTC talebi ile fiyat daha da yükseğe tırmanabilir. Kraken yöneticilerinden Dan Held’e göre, geçmişteki yarılanma sonrası trendlere bakıldığında BTC Eylül 2021’e kadar yeni bir zirveye ulaşabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!