Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Milyarder Tim Draper, Yeni Bitcoin (BTC) Fiyat Tahminini Açıkladı

Bitcoin (BTC) neredeyse 1 hafta gibi kısa bir sürede 20.000 dolar bandından 25.900 dolar seviyesine kadar yükseldi. Bitcoin’in Mart 2020 tarihinden beri sergilediği yükseliş ise son bir haftalık performansını gölgede bırakıyor. Ünlü milyarder ve Bitcoin yatırımcısı Tim Draper bütün bunların üzerine yatırımcıyı çok daha fazla heyecanlandıracak bir fiyat tahmini açıkladı.

2014 yılında ABD tarafından yapılan açık arttırmada 30.000’e yakın BTC alımı yapan Draper, ünlü bir risk sermayedarı olarak biliniyor. Draper’in o tarihlerde 632 dolar gibi düşük bir birim fiyattan BTC alımı yapması ise kendisinin bu konuda başarılı olduğunu kanıtlamakta. Draper, şimdi ise Bitcoin fiyatı hakkında yaklaşık 2 yıllık bir tahminde bulundu ve artışın uzun bir süre daha devam edeceğini belirtti.

Ünlü milyarder, 2022 yılının sonuna veya 2023 yılının başına kadar Bitcoin fiyatının bu noktadan 10 kat artacağını ifade etti. Basın saati itibarıyla 25.751 dolardan işlem gören BTC, Draper’in tahminine göre 2022 yılının sonunda 250.000 doları görebilir.

Draper’in Bitcoin ve altcoin tahminleri 

Aslında Draper uzun süredir Bitcoin için 250.000 dolar tahminini yinelemekte. Lider kripto para biriminin 2020 yılında tüm zamanların rekorunu kırıp bunun üstüne yükselmeye devam etmesi ise Draper’in tahmininin daha fazla dikkate alınmasını sağladı.

Draper’in sıkı bir Bitcoin fanatiği olmanın yanı sıra düşük miktarlarda da olsa altcoin yatırımı bulunduğu biliniyor. Draper’in 2019 yılında Ripple ve XRP için “inanılmaz” açıklamalarda bulunması ise BTC tahminine gölge düşürebilir. Ripple’a açılan dava nedeniyle XRP fiyatı bu ralliden istediğini elde edemedi ve düşmeye devam ediyor.

Bitcoin, altcoin sezonunu engelliyor 

Bitcoin’in 10.000 dolardan 25.000 dolara kadar çıktığı bu dönemde birçok yatırımcı ve analist altcoin sezonunun başlamasını beklerken, beklenen sezon hala tam anlamıyla gelmedi. Bunda kurumsal yatırımcının devamlı olarak Bitcoin almasının ve Ripple’a açılan dava haberinin altcoin yatırımcılarını tedirgin etmesinin payı olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!