Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yerli Bitcoin Yatırımcısı Ailesini İkna Edemedi: ‘Yemediğim Linç Kalmazdı’

Gün geçmiyor ki yıllar önce bitcoin almadığına pişman olanlar bitsin. Taner Koşar da onlardan birisi. 2017 yılında annesine “Evi arabayı satalım bitcoin alalım.” diyen Taner Bey acaba şimdi ne durumda? Kendisiyle mini bir röportaj gerçekleştirdik ve bitcoin hikayesini öğrendik.

Maliye mezunu olan ve yine maliyeden yüksek lisans yapan 25 yaşındaki Taner Koşar, 2015-2016 yıllarında bitcoin ile tanıştı. Ev arkadaşıyla birlikte bitcoin’i radarına alan Taner Bey, BTC 500-600 dolar seviyesindeyken “Acaba bitcoin saadet zinciri olabilir mi?” diye düşünüyordu. Bilgi eksikliği yaşadıklarını belirten Taner Bey, aracı kurumlar ve borsalar hakkında pek bilgi sahibi olmadığı için güven problemi yaşadı.

“Evin istenmeyen çocuğu olabilirdim”

2017 yılında taşlar yerine oturmaya başlamıştı. Üniversite eğitimi gören ancak çalışmayan Taner Bey, bitcoin’e güvenmeye başladı ve yatırım yapmak için ailesine danıştı ancak ailesini bir türlü ikna edemedi. Taner Bey’in annesine attığı mesaj ise heyecanının bir özeti gibi:bitcoin

“2017 yükselişiyle bitcoin 20 bin dolar seviyelerine kadar çıkmıştı. Muhtemelen 2017’de aileme bitcoin aldırsaydım bitcoin’in daha sonra 3 bin dolara düşmesiyle evin istenmeyen çocuğu ilan edilirdim.”

İpleri eline almayı başardı

Taner Bey, bahsettiği oda arkadaşıyla birlikte kripto para yatırımına başladıklarını ve kâr elde etmeyi başardıklarını söylüyor. 5-6 bin Türk lirası ile kripto para sektörüne adım atan genç yatırımcı, yaklaşık 1 ayda 1.500 dolar kar elde etti.

Tek bir kripto parada olmadığını söyleyen Taner Bey, bir yatırım hedefi olduğunu belirtiyor. Elindeki 1.418 doları her gün %1 kâr elde edecek şekilde 55 bin dolara kadar yükseltmek istiyor.

bitcoin

“Keşke ufkumuz daha geniş olsaydı ve bir miktar birikimimiz olsaydı da, 2015-2016 yıllarında en azından 1-2 bitcoin alıp köşede bekletseydik.”

Gün içi trade fırsatlarını da değerlendiren yatırımcı, manipülasyonlara aldanmak istemediğini söylüyor. Örneğin, Elon Musk’ın Dogecoin’i uçurmasının rehavetine kesinlikle kapılmadığını ifade ediyor. Fakat XRP pump’ına dahil olduğunu ve “çok ufak bir miktar katıldığını” söylüyor.

Bunun yanı sıra, gündemi sık sık takip ettiğini ve bu gelişmeler doğrultusunda kısa al-sat işlemleri yaptığını söyledi.

Piyasada görülen düzeltmeler büyük bir fırsat

Sadece teknik analizler üzerinden yatırım yapmayı doğru bulmayan yatırımcı, insanların FOMO’ya çok fazla kapıldığını vurguladı. “DOGE ve XRP olayında gördüğümüz gibi, insanlar bir coin değer kazanınca FOMO’ya kapılıp anında alıyor.” diyen Koşar, bu yatırımcıların ufak bir düzeltmede terste kaldıklarını belirtti. Kendisinin %1 hedefinden sapmadığını, hedefine ulaşınca %2’ye ulaşmak için acele karar vermediğini söyledi.

Piyasada görülen düzeltmeleri 15-20 gün içinde çözen Koşar, “Doğru yerde girmek kadar, belirlenen noktada çıkmak da önemli.” diyor. 

Ailesi şimdi ne diyor?

Ailesinin kripto para yatırımı yaptığından haberi olduğunu söyleyen Koşar, onlardan borç alıp fazlasıyla geri ödediğini söyledi. Ailesinin pişman olduğuna inanan yatırımcı, şunları dile getirdi:

“Ailem sadece şu anki değere göre yorum yapıyor. 15 bin dolarken aldırsaydım muhtemelen 3 bin dolara düştüğünde yemediğim linç kalmazdı. Benim yatırımıma saygı duyuyorlar. Sonuçta benim emeğimle yatırdığım bir para. Kârı da benim zararı da benim. Sadece dikkatli olmamı istiyorlar.”

Taner Koşar, son olarak yüksek lisans tezini kripto kazançların vergilendirilmesi üzerine yapmak istediğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!