Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tesla’nın Bitcoin Alacağını Öngören Reddit Kullanıcısı: ‘Kafam İyiydi’

Tesla 8 Şubat günü, 1.5 milyar dolar değerinde bitcoin satın aldığını açıkladı. Reddit’teki bir kullanıcı, resmi açıklama gelmeden haftalar önce böyle bir şeyin yaşanabileceğini öngörmüştü. Bu kullanıcı, Tesla haberi duyulduktan sonra, bu ‘öngörüyü’ nasıl yaptığını açıkladı.

Reddit’te yapılan bu paylaşım, sosyal medyada tartışmaya yol açtı. Kimileri bu gönderinin doğruluğundan şüphe duyarken, kimileri Tesla’nın sanılandan çok daha erken bir tarihte bitcoin almış olabileceğini düşünüyor. Bu paylaşımı yapan isim, bu ‘öngörüyü’ nasıl yaptığını New York Post’a anlattı.

“İlk benden duymuş olun” dedi

TSLAinsider adlı bu Reddit kullanıcısı, 2 Ocak günü bir paylaşım yaptı. Reddit moderatörleri, son günlerde yaşanan olayların ardından bu gönderiyi kaldırma kararı aldılar. Fakat geçmişte alınmış ekran görüntüleri, bize bu gönderide yer alan mesajın şu olduğunu gösteriyor:

“Tesla’nın Ar-Ge departmanında çalışan bir yazılımcıyım. Şirket son 24 saat içerisinde ortalama 33 bin 142 dolardan toplamda 24 bin 701 bitcoin satın aldı. Bu sayıya ulaşıncaya kadar, her birkaç saniyede bir küçük miktarlarda bitcoin aldılar. Fiyatta ne zaman yüzde 1,5’luk düşüş olsa, yüklü miktarlarda alım yapıldı. İşlemleri yapması için Python ve Nodejs kullanıp bir bot geliştirdik. Bu haber medyaya yansıyınca ne olacak bilmiyorum ama bence bitcoin fiyatı uçacak.”

TSLAinsider bu paylaşımı “İlk benden duymuş olun… Bana sonra teşekkür edersiniz.” yorumuyla paylaştı. Tesla, aradan bir ay geçtikten sonra 1.5 milyar dolarlık bitcoin aldığını açıkladı.

“Onu yazarken kafam güzeldi”

“Bu hikaye doğru muydu, kurmaca mıydı?” sorusu, sosyal medyada tartışmaya yol açtı. Bu paylaşımı yapan Reddit kullanıcısı, Almanya’da yaşayan 24 yaşındaki bir siyaset bilimi öğrencisi çıktı.

New York Post’a konuşan Henrik adlı şahıs, o gönderiyi paylaştığı sıralarda tatil yaptığını ve “kafasının güzel olduğunu” söyledi:

“Doğrusunu söylemek gerekirse, geçen ay bu paylaşımı yaparken kafam güzeldi. Elon’un bitcoin alacağı içime doğdu ve böyle, trollce bir paylaşım yaptım. Şimdi herkes bunu konuşuyor.”

Henrik’in anlattıklarına göre Elon’un bitcoin alacağı fikri onun içine durduk yere doğmadı. Michael Saylor’ın Twitter’da Elon Musk’a verdiği yanıtı gören Henrik, kendi kendine “Cidden, Elon niye bitcoin almıyor ki?” diye sordu. Ardından bir hikaye kurup, bunu Reddit’te paylaştığını söyledi.

Henrik, genç yaşlarından beri bitcoin yatırımı yaptığını ve bunu sürdürdüğünü açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!