Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Bundan On Yıl Önce 1 Dolar Oldu

Bugün günlerden 10 Şubat. Bitcoin fiyatı bundan on yıl önce, 9 Şubat 2011 tarihinde ilk kez 1 dolar oldu. O tarihe kadar sentlerle ölçülen bitcoin fiyatı, aradan geçen bu on yıl içerisinde yüzde 4.699.900 yükseldi.

Bir Bitcointalk kullanıcısı, 11 Ocak 2011 tarihinde bir başlık açtı. Jimbobway adlı bu kullanıcı, “Bir bitcoin fiyatı 1 dolara denk olduğunda bunu kutlayalım!” diyerek, bitcoin’i kendisi gibi erken tarihlerde benimsemiş insanlara seslendi. Bitcoin o tarihte hala sentlerle değerlendiriliyordu.

9 Şubat’ta beklenen oldu

Aradan neredeyse bir ay geçince, bir adet bitcoin’in değeri tam tamına 1 dolar oldu. Fiyattaki bu yükselişi gören Mike Hearn adlı bir kullanıcı, “Tamam 1 dolar oldu ama asıl soru, 1 doların üstünde kalmaya devam edip etmeyeceği.” dedi. Grondilu adlı başka bir kullanıcı, “Kısa vadede kalamaz ama uzun vadede kalabileceğinden hiç şüphem yok.” diye yanıt verdi.

Başlığın sahibi Jimbobway, bu günü kutlamak için emek harcayıp özel bir görsel hazırladı. Forum kullanıcısı, 9 Şubat 2011 günü, gece 11 sularında şu paylaşımı yaptı:

jimbobway-bitcointalk-bitcoin-usd-dolar

Hal Finney, ondan tam bir ay önce ne dedi?

Bitcoin fiyatının 1 dolar olmasını bekleyen isimler arasında Hal Finney de vardı. Bitcoin’in gelişiminde Satoshi Nakamoto ile birlikte çalışan Finney, yine onunla birlikte ilk bitcoin işlemine imza attı.

Görüşlerini Bitcointalk üzerinden aktaran Finney, 11 Ocak 2011 günü akşam 9 sularında şu mesajı paylaştı: 

“Bitcoin’in yakın gelecekte 1 dolar olacağını görebilecek olmak, büyük bir şans. Bu kadar kısa süre içerisinde, üç kat değerlenen başka ne var ki? Altın yakın gelecekte birden 3.500 dolar olabilir mi? Apple aniden üç kat değerlenecek mi? Belki alabilirseniz Facebook hissesi o kadar değerlenir. Böylesine büyük patlama potansiyeline sahip bir sürecin başına tanıklık ettiğimiz için çok şanslıyız.”

Bitcoin, aradan geçen on yıl içerisinde 48.000 dolara kadar çıktı. 10 Şubat itibarıyla 45.000 dolardan işlem gören bitcoin, yüzde 4.499.900’lük bir yükselişe imza attı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!