Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jack Dorsey NFT Müjdesi Vermiş Olabilir

Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey, Jay Z ile birlikte ortak bir adım attıklarını açıkladı. Square, sanatçılara maddi destek sunabilmek adına TIDAL adlı bir müzik platformunun çoğunluk hissesini satın aldı. 

Jack Dorsey, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Jay Z’nin Square’in yönetim kuruluna katıldığını ve şirketin artık TIDAL’ın en büyük hissedarı olduğunu duyurdu.

Bir streaming platformu olan TIDAL’ın hissedarları arasında Alicia Keys, Beyoncé, Daft Punk, Rihanna, Madonna gibi isimler yer alıyor. Square’den sonra, şirket hisselerinin en büyük kısmı bu ve diğer sanatçılara ait.

Dijital müzik platformuyla finans şirketi bir arada

Square tarafından üretilen ve ABD’nin en popüler finans uygulaması olan Cash App, ayda 36 milyon kullanıcıya sahip. Kağıt üstünde, Cash App ile Norveç merkezli bir dijital müzik platformu olan TIDAL arasında hiçbir bağlantı bulunmuyordu.

“Müzik” ve “ekonomi” arasında güçlü bir bağlantı olduğunu söyleyen Jack Dorsey ise, “Square olarak, işletme sahipleri için yaptıklarımız ile sanatçılara destek olmak, birbirine benzer şeyler.” diyor.

“Yeni gelir kaynakları oluşturacağız”

2020’nin son çeyreğinde 170 milyon dolarlık Bitcoin alan Square, işletme sahipleri için birçok farklı ürün geliştirdi. Jack Dorsey, buna benzer bir stratejiyi TIDAL aracılığıyla sanatçılar için izleyeceklerini açıkladı. Bu doğrultuda; yeni bir kullanıcı deneyimi sunulacak ve sanatçıların ürün mağazaları için yeni entegrasyonlar sağlanacak.

jack-dorsey-nft-kripto-para

Jack Dorsey buna ek olarak “Sanatçılar için. … yeni gelir kaynakları oluşturacağız.” açıklamasında bulundu. Kullandığı bazı ifadelerle, “Square, non-fungible token (NFT) desteği mi sunacak?” sorusunu akıllara getiren Dorsey, şunları söyledi:

“TIDAL, sanatçının hakkını, sanat deneyiminden taviz vermeden verme fikriyle yola çıktı. Bu vizyon, yeni para kazanma yolları ile buluştuğunda daha güçlü bir hal alıyor. … Cash App olarak, işletme sahipleri için yaptıklarımızı sanatçılar için de yapabileceğimize inanıyoruz. Önce sanatçıların en kritik ihtiyaçlarına odaklanacağız. … Yepyeni gelir kaynakları üstünde çalışacağız.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!