Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal CEO’su: Bitcoin Alacaklar mı?

PayPal CEO’su Dan Schulman, Decrypt’e verdiği röportajda şirket bilançosuna Bitcoin ekleyip eklemeyecekleri sorusunu yanıtladı. Schulman; MicroStrategy ve Tesla gibi şirketlerin aksine henüz böyle bir planlarının olmadığını söyledi.

Kripto para sektörüne geçen yıl giriş yapan PayPal, ABD’deki müşterilerine kripto para alıp-satma imkanı tanıyor. Schulman, şirketin gelecek planlarını açıklarken, kripto paralar için özel bir ekip kurulacağını söyledi.

Özel araştırma ekibi kuruldu

Schulman, duyurusunu ilk olarak geçen ay yaptıkları araştırma ekibinin faaliyete geçeceğini söyledi. Ekibin danışman kurulunda Xapo kurucusu Wences Casares gibi isimlerin yanı sıra, teknoloji ve hukuk alanlarından isimler yer alıyor.

Decrypt’e konuşan PayPal CEO’su, ekibin gündeminde Ethereum ve akıllı sözleşme teknolojilerinin yer aldığını söyledi. Kripto paraları ve blockchain teknolojisini yeni bir ödeme altyapısı olarak gören Schulman, “PayPal’in bu altyapının gelişimine katkıda bulunabileceğini” belirtti.

Schulman’ın, günümüz finans altyapısında eleştirdiği noktalardan biri yüksek hizmet bedelleri oldu.

Şimdilik bitcoin almayı planlamıyor

MicroStrategy, Tesla gibi isimler sahip oldukları nakit rezervini kullanıp Bitcoin satın aldılar. PayPal CEO’su, bu gibi yatırım tercihlerine temkinli yaklaştıklarının mesajını verip, şu an için Bitcoin almak gibi bir planlarının olmadığını açıkladı.

Schulman, bilançolarında yer alan nakiti yeni ortaklıklar kurmak için kullanmayı tercih edeceklerini dile getirdi. CoinDesk, 2 Mart günü PayPal’in Curv adlı bir kripto para saklama şirketini 500 milyon dolar karşılığında satın alabileceğini açıklamıştı. PayPal CEO’su, bu iddiaya ilişkin bir bilgi paylaşmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!