Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IOST ve Polkadot Arasında Ortaklık Kuruldu

IOST, cross-chain bridge testini başarıyla tamamladı ve Polkadot ekosistemiyle arasında köprü kurmak için son aşamaya geçti. IOST, Polkadot ile kurulacak köprüyle cross-chain çalışabilirliğini geliştirmek istiyor.

Ortaklıkla birlikte IOST, Polkadot ve Polkadot destekli ağlar arasında transfer işlemlerine, verilere ve varlıklara ait bilgiler kolaylıkla aktarılabilecek.

Dört ana ilkeye odaklanılacak

IOST ve Polkadot arasında gerçekleşecek çalışma, üç aşamadan meydana gelecek. Birinci aşamada, IOST kullanıcılarının cross-chain varlık sözleşmeleri yapmaları sağlanacak. İkinci aşamada, the relay gateway adı verilen bir ağ geçidinde cross-chain sözleşme işlemlerinin toplanması, doğrulanması ve Polkadot parachain’e gönderilmesi yer alacak. Son aşamada, doğrulanan sözleşme işlemleri Polkadot parachain’inde tamamlanarak onaylanacak.

Bu çalışmalarda gözetilecek ilkeler şunlar olacak:

  • Minimalizm
  • Basitlik
  • Evrensellik
  • İstikrar

IOST kullanıcıları için ne anlama geliyor?

IOST, Polkadot ortaklığıyla diğer blockchainlere bağlanabilecek. IOST geliştiricileri, Polkadot ekosistemindeki parachain slotlarını, dApps mekanizmasını ve veri sağlayıcılarını kullanmak istiyor.

Polkadot ile kurulacak bu köprünün, IOST’un kullanıcı kitlesini büyütebileceği aktarıldı. İki ağ arasındaki köprünün başarılı bir şekilde oluşturulması halinde IOST’un cross-chain DeFi potansiyelini bir üst seviyeye taşıması bekleniyor.

IOST, 24 saatte %3 yükseldi ve 0,050 dolardan işlem görüyor. Polkadot için anlık fiyat 33 dolar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!