Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Miami Belediye Başkanı Bitcoin Madenciliği Hakkında Konuştu

Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, Miami’nin Bitcoin madenciliği alanında ön planda olmasını istediğini açıkladı. Suarez, Miami’nin madencilik faaliyetleri için yeterli kaynaklara sahip olduğunu söyledi.

Francis Suarez, gazeteci Laura Shin ile bir röportaj gerçekleştirdi. Suarez, Bitcoin madenciliğinin yüzde 90’ı ABD’de yapılmıyor. Yapılan yerlerde de çevreye zarar veren enerjiler kullanılıyor.” dedi. Ona göre, Bitcoin madenciliği çevreye zarar veren enerji kullanılarak yapıldığından zararlı bir faaliyet olarak görülüyor. Miami ise temiz enerji kaynaklarına sahip.

“Biz temiz enerji kullanacağız”

Suarez, Miami’nin Bitconi madenciliği için bir merkez olabileceğini belirtti. Bunun için iki gerekçe öne sürdü:

-Güvenlik: Bitcoin madenciliğinin yüzde 90’ı ABD dışında yapılıyor

-Temiz enerji kaynaklarının bolluğu

Suarez, Miami’nin Bitcoin madencilik ve veri merkezlerine yeterli temiz enerji sağlama kapasitesine sahip olduğunu ifade etti. Açıklamalarına göre, ABD’de daha fazla kripto madenciliği yapılması, kripto para topluluğu için faydalı olabilir. 

Suarez gelecek için umutlu

Miami Belediye Başkanı, kripto para madenciliğinin yaratmış olduğu çevresel endişelerin gelecekte azalacağına inanıyor. Güneş, hidrojen gibi birçok temiz enerjinin madencilikte kullanılacağını düşünüyor. 

“Gelecekte madencilik farklı şekillerde yapılabilir. Daha büyük bloklar görebiliriz…Yani zamanla teknoloji verimi artıracak, maliyeti düşürecek ve daha az enerji tüketecek.”

Miami ABD’deki ilk Bitcoin şehri

Miami, 11 Şubat’ta gerçekleşen toplantı sonucu Bitcoin ile maaş alabilmelerinin önü açıldı. Ayrıca Miami vatandaşları BTC ile ödeme yapabilecek, vergilerini ödeyebilecek ve BTC şehir hazine rezerv varlığı olabilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!