Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Miami Belediyesi Bitcoin Kullanmaya Başlıyor

Miami Belediyesi, 11 Şubat Perşembe günü yapılan toplantıda bitcoin hakkında oylama yaptı. Bitcoin lehine çıkan sonuçlara göre artık Miami Belediyesi ABD’deki ilk BTC şehri olacak.

Miami belediye komisyonunun perşembe günü yaptığı oylama sonucunda çalışanların bitcoin ile maaş alabilmelerinin önü açıldı. Bunun yanı sıra; Miami vatandaşları bitcoin ile ödemelerini yapabilecek, vergilerini ödeyebilecek ve BTC şehir hazine rezerv varlığı olabilecek. Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, oylamanın ardından şu açıklamayı yaptı:

“Şehir olarak bitcoin’i bir para birimi olarak kabul etmiş olduk ve ileride BTC’ye yatırım yapmamız mümkün olabilecek. Miami belediye komisyonundaki herkese çok teşekkür ediyorum. Artık şehrimiz geleceğe kucak açıyor.”

Komisyondan bir ‘hayır’ oyu çıktı

Francis Suarez, şehirde bitcoin kullanımının önünü açmak için öncelikle komisyon üyelerinin fikirlerini aldı. Gerçekleşen toplantıda oy kullanan 5 komisyon üyesinden 4’ü ‘evet’ oyu verdi. ‘Hayır’ oyu kullanan komisyon üyesi ise Joe Carollo oldu. Miami Herald’ın haberine göre, Joe Carollo bitcoin hakkında şüpheci bir tutum sergiliyor. Bununla birlikte, oylamanın ardından Carollo şunları söyledi:

“Bana kalırsa Francis Suarez bitcoin konusunda çok iyi bir iş çıkarttı. Yaptığı her şeyi isteyerek, kalbinden geldiği şekilde yapıyor.”

Miami teknoloji sektörünü kendisine çekmek istiyor

Bloomberg’de, Miami Belediye Başkanı Suarez’in Silikon Vadisi’ndeki teknoloji şirketlerini ve yatırımcıları Miami’ye çekmek istediği belirtiliyor. Yeniliklere açık olduğunu vurgulayan Suarez, sosyal medyada Silikon Vadisi yatırımcılarıyla görüşmeler de yapıyor. Suarez’in bitcoin’i kucaklaması ve şehrin geleceğe kucak açması, teknoloji alanında yapmak istediklerini destekler nitelikte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!