Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Belediye Başkan Adayından Bitcoin Hedefi

New York Belediye Başkan adayı Andrew Yang, göreve seçilmesi halinde şehri bir “Bitcoin merkezi” haline getireceğini açıkladı. Yang’in bu açıklamasına ardı ardına destek mesajı geldi.

Andrew Yang, dünyanın finans merkezi olarak kabul edilen New York’taki belediye başkanlığı seçimlerine hazırlanıyor. 22 Haziran 2021’de ilk seçimlere girmesi beklenen Yang, seçim vaatlerini sıralamaya başladı. Bu vaatlerden biri bitcoin ve kripto paralar ile ilgili oldu.

Miami Belediye Başkanının, belediye çalışanlarına bitcoin ile maaş ödemek ve şehrin bitcoin’e yatırım yapmasının önünü açmak istediği biliniyor.

“New York’u bitcoin merkezi yapacağım”

Andrew Yang, bitcoin ile ilgili açıklamasını 12 Şubat günü Twitter üstünden yaptı. Yang, “Belediye başkanı seçildiğimde New York’u Bitcoin ve diğer kripto paralar için bir merkez haline getireceğim.” açıklamasında bulundu.

Yang daha fazla detay paylaşmazken, Binance CEO’su Changpeng Zhao kendisine “Size yardımcı olabiliriz.” yanıtını verdi. Kimileri, Yang’in atmayı vadettiği bu adımın şehrin ekonomisini kalkındırabileceğini savundu.

Yang’in bu vaadine karşı çıkan isimler, bitcoin’in madencilik sebebiyle çok fazla elektrik tükettiğini ve böyle bir hamlenin çevreye zararlı olabileceğini öne sürdü.

Temel gelir programı tasarlıyor 

Andrew Yang, 2020’deki başkanlık seçimlerine aday olmuş; daha sonra yarıştan çekilip Mart 2020’de Joe Biden’ı desteklemeye başlamıştı. Bu yıl yeni bir seçime hazırlanan Yang’in hedefi, New York Belediyesinin başına geçmek.

Andrew Yang göreve seçilmesi halinde, tarihin gördüğü en kapsamlı temel gelir programını hazırlamayı vadediyor. Demokrat Parti adayının diğer vaatleri arasında sağlık sistemini daha kapsayıcı, şehri daha güvenli ve insan odaklı hale getirmek var.

Fontas Advisors ve Core Decision Analytics anketine göre Yang’in, ilk seçimlerde oyların yüzde 28’ini alması bekleniyor. Bu haliyle zirvede olan Yang’i yüzde 17’yle Adams, yüzde 13’le Stringer izliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!