Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk: ‘Dogecoin Hafife Alınıyor’

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, kripto paralarla ilgili bir paylaşım daha yapıp Dogecoin’in (DOGE) “hafife alındığını” söyledi. Musk, bu açıklamayı yapmadan önce Yüzüklerin Efendisi temalı başka bir görsel paylaşmıştı.

Elon Musk, 11 Şubat günü Twitter hesabından bir paylaşım yapıp “Hepsine hükmedecek tek bir coin” mesajı verdi. Musk’ın bu paylaşımı 17 bin yorum alırken; insanlar burada bahsedilen “Tek coin’in” hangisi olduğunu bulmaya çalıştılar.

‘Dogecoin hafife alınıyor’

Greg adlı bir Twitter kullanıcısı, Musk’ın paylaşımındaki bu belirsizliği “Geleceğin para birimi genel olarak kripto paralar olacak mı diyorsunuz, yoksa geleceğin parası sadece bitcoin olacak mı diyorsunuz? Kafam karıştı.” diyerek dile getirdi.

Greg, Dogecoin ihtimalini ekarte ederken Musk kendisine “Dogecoin hafife alınıyor.” diyerek yanıt verdi. Musk, 10 Şubat günü çocuğu adına DOGE satın aldığını açıklamıştı. Onun yaptığı bu açıklamalar, bazı uzman isimlerin tepkisini çekmeye başladı.

elon-musk-greg-doge-underestimated

DOGE kurucusu yıllar önce ayrıldı

DOGE, 30 gün içerisinde dokuza katlandı ve 8.5 milyar dolarlık bir piyasa değeri elde etti. DOGE, böyle bir grafik çizmeye başlayınca projeden yıllar önce ayrılan Billy Markus gündeme geldi.

Markus, 2013 yılında Jackson Palmer ile birlikte Dogecoin’i kurdu. 2014 yılında “tacize uğrayan” isim, projeden ayrıldığını açıkladı. Onun geçmişte ne kadar DOGE’u olduğu bilinmiyor. Fakat sahip olduğu tüm coinleri 2015 yılında, ikinci el bir Honda Civic almak için sattığı biliniyor.

Dogecoin’in 1 Ocak – 31 Aralık 2015 aralığında gördüğü zirve fiyat 0.00020 dolar seviyesindeydi. 8 Şubat’ta 0.083 dolara çıkan DOGE, aradan geçen sürede yüzde 40.899 değerlendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!