Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk’ın Bitcoin Tweetleri Dikkat Çekmeye Başladı

Elon Musk, birkaç hafta içerisinde bitcoin ve dogecoin gibi kripto paralar ile ilgili tweetler paylaştı. Musk’ın yaptığı tek bir açıklama, fiyatta yüzde 50’yi aşan oranlarda yükselişle sonuçlandı. ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonunun (SEC), tüm bunların ardından Musk’ı radarına alabileceği düşünülüyor.

Elon Musk, 8 Şubat gününe kadar kripto para temalı birçok farklı paylaşım yaptı. Tesla, 8 Şubat günü 1.5 milyar dolarlık bitcoin aldığını açıkladı. Bitcoin fiyatı, bu haber sonrası 48.000 dolara kadar yükseldi. Bazı isimler, Musk’ın yaptığı paylaşımların mercek altına alınmasını istiyor.

‘Piyasayı manipüle edip suç işliyor’

New York Üniversitesinde ekonomi profesörü olan Nouriel Roubini, Elon Musk’ın yaptığı bu paylaşımların manipülatif olduğunu düşünüyor. CoinDesk’e konuşan Roubini, şunları söyledi:

“Elon Musk, piyasayı etkileyebilecek bir konumda olduğunu biliyor. Önce bitcoin fiyatını pumplaması, sonra Tesla’nın bitcoin aldığını açıklaması. … sorumsuzca. Bunun adı piyasa manipülasyonudur. SEC, piyasanın üstünde böyle etkisi olan ve yatırım ürünlerinin fiyatını etkileyen insanlar hakkında inceleme başlatmalı.”

Eski görevlilerden açıklamalar gelmeye başladı

SEC’nin eski şeflerinden Doug Davison, The Telegraph’a konuşurken bu yaşananları değerlendirdi. Elon Musk’ın paylaştığı tweetler ile bitcoin fiyatı arasında bir bağlantı olabileceğini söyleyen Davison, “SEC bu olayı irdelemeye başlarsa, şaşırmam.” ifadelerini kullandı.

Tesla, bitcoin aldığını 8 Şubat tarihinde açıkladı. Fakat bu işlemin ne zaman, ne kadardan gerçekleştiği belirtilmedi.  Avrupa Merkez Bankasının eski başkan yardımcısı Vitor Constâncio, şunları söyledi:

“Tesla’nın ne zaman bitcoin aldığına dair bir bilgi paylaşılmadı. Musk, Tesla’nın bitcoin alabileceğini Aralık 2020’de dile getirmişti. Bunu söyledikten sonra bitcoin’i destekleyen açıklamalar yapmaya başladı. Bu sırada bir yandan bitcoin fiyatı yükseldi, bir yandan Tesla hissesi değerlendi. SEC bu olayı araştıracaktır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!