Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Madenciler RTX 3060’ları Böyle Sıraya Dizdi

Çin’deki kripto para madencilerinin laptop çılgınlığından yeni görüntüler geldi. Nvidia GeForce RTX 3060 kullanan laptoplar ile madencilik yapan Çinliler, aldıkları yüzlerce laptopu sıra sıra dizerek sosyal medyada gösterdi.

GPU madencilik için gerekli olan güçlü ekran kartları, Çinli ethereum madencilerini laptoplara yönlendirdi. Maliyeti masaüstü versiyonlara göre daha düşük olan Nvidia GeForce RTX 3060 serisi bulunan laptoplar, madencilerin eline düştü. Yüzlerce laptop, madencilerin raflarında yerlerini aldı. Çin’in yerli laptop üreticisi ve elektronik mağazası olan Hasse ise madencilere laptop satmaya devam ediyor.

Yüzlerce Hasse laptopunu raflara dizdiler

Çinli ethereum madencileri, aldıkları yüzlerce laptopu evin her köşesine dizdi. Rafların tamamen RTX 3060 serisi laptoplarla dolu olduğu görülüyor.

ethereum

ethereum
Kaynak

Hasse daha çok laptop üretebilir

Lenovo’dan sonra üretimde ikinci sırada bulunan Çinli firma Hasse, NotebookCheck’e göre ayda 100 bin civarında laptop satışı gerçekleştiriyor. Eğer Hasse bu satış oranını koruyabilecek durumdaysa daha fazla RTX 3060 laptopları üretebilir. Aktarılanlara göre Hasse, kullanıcıların hangi amaçla laptop aldıklarını önemsemiyor. Bu durumda firma üretime devam ederse madenciler daha fazla laptop alabilir.

Oyunculara yönelik üretilen RTX 30 serisi ekran kartları, madencilerin yoğun talebiyle birlikte gamerların tepki göstermesine yol açabilir.

Laptop çiftlikleri kazandırıyor

8 Şubat’ta Çin’de ortaya çıkan bir laptop madencilik çiftliği, yılda 78 bin dolar kazandırıyor. Bunun yanı sıra, laptop ile madencilik yapmanın daha kolay olduğu ve elektrik gibi maliyetlerin daha düşük olduğu belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!