Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Laptopla Ethereum Madenciliği Yapmaya Başladılar

Kripto para madencileri için yüksek hız ve performans gösteren madencilik ekipmanları önem taşır. Yeni çıkan Nvidia RTX 30 ekran kartı serisi ise GPU madencilerinin radarına takıldı.

2021 yılında bitcoin’in ve ardından ethereum gibi bazı altcoinlerin ralli yapmasıyla GPU madenciliğine olan ilgi arttı. Madenciler için yeterli hızı sağladığı öne sürülen ve laptoplarda bulunan mobil Nvidia RTX 30 serisi ekran kartları, masaüstü versiyonlara göre daha iyi bir alternatif sunuyor. Notebook Check’in haberine göre, bahsi geçen ekran kartının iyi performans gösterdiği rapor edildi ve bu nedenle ilerleyen zamanlarda madencilerin laptop kullanmaya başladığı görülebilir.

Nvidia’nın yeni mobil ekran kartları şubat ayının başlarında piyasaya sürüldü. Masaüstü GPU modellerinin ise ay sonunda satışa çıkması bekleniyor. Bu nedenle ethereum madencileri daha önce piyasaya çıkan mobil ekran kartlarına talep gösterebilir ve laptop madenciliğine başlayabilir.

Bu laptop ekipmanı 78 bin dolar kazandırıyor

Weibo sitesinin kullanıcılarından bir tanesi, ethereum madenciliğinde kullandığı laptoplardan oluşan birkaç görüntü paylaştı. Görüntülerde, Nvidia RTX 30 serisi olan birçok laptopun sıra sıra raflara yerleştirildiği görülüyor.

ethereum
Bu laptop madencilik ekipmanı yılda 78 bin dolar kazandırıyor. Görsellerdeki ethereum madencilik çiftliğinde 78 adet Nvidia GeForce RTX 3080 ekran kartı bulunuyor. Hesaplamalara göre bu madencilik ekipmanının tanesi:

  • Saatte 0,000265045 ETH,
  • Günde 0,00636108 ETH,
  • Ayda  0,1908324 ETH,
  • Yılda 2,3217942 ETH çıkarıyor.

Çin’de yaşayan bir kişi ise laptop ile ethereum madenciliği yapmanın kolaylıklarını anlattı. 1000 – 1200 dolar değerindeki laptop ile madencilik yapan bu kişi, kahvesinin parasını ödeyebilecek kadar para kazanmayı başardı.

Piyasada bulunan mevcut Nvidia Geforce RTX 30 serisi ekran kartlarının fiyatları 4 bin 500 – 14 bin 400 Türk lirası arasında değişiyor.

Mobil ekran kartlarının masaüstü modellerden farkı ne?

Yeni mobil ekran kartlarının ethereum madencileri için iyi bir alternatif olduğuna yönelik paylaşımlar bulunuyor. Masaüstü GPU’lara kıyasla daha düşük fiyatlı olan mobil GPU’lar, masaüstü ekran kartları kadar yüksek hıza sahip. Mobil ekran kartlarının daha iyi bir fiyat/performansa sahip olduğu iddia ediliyor olsa da bu ekran kartlarının çalıştırılabilmesi için iyi malzemeden yapılmış laptopa ihtiyaç duyulacak.

Daha çok oyun bilgisayarları için üretilen bu ekran kartlarının madenciler tarafından yoğun ilgi görmesi halinde oyun oynayan kişilerin bu ekran kartına ulaşamaması durumu Nvidia’nın daha fazla üretim yapmasına yol açabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!