Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanından Kripto Para Açıklaması

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, kripto paraların kara para aklama gibi suçlar için kullanıldığını ve bunun gitgide “büyüyen bir sorun” haline geldiğini açıkladı.

ABD’deki politika yapıcılar, regülatörler ve özel sektör uzmanları, finansal teknolojilerin görüşüldüğü toplantıda bir araya geldi.

Hazine Bakanı Janet Yellen’ın katıldığı toplantıda, teknolojik inovasyonların toplumdaki eşitlik sorununu hafifletmek için kullanılabileceği ifade edildi. Yellen, bu teknolojilerin olumsuz yanlarını da dile getirdi.

‘Terör finansmanı için kullanılıyor’

Politika yapıcılara seslenen Yellen, “Yeni teknolojilerin neler vadettiğini görebiliyorum. Ama şu gerçeği de kabulleniyorum: Kripto paralar, kara para aklamak ve terörü finanse etmek için kullanılıyor.” dedi.

Covid-19 pandemisiyle birlikte siber saldırıların çoğalmaya başladığı; bu saldırganların hastaneleri, okulları ve devlet kurumlarını hedef almaya başladığı ifade edildi. Hazine Bakanı, “Dolandırıcılık, kara para aklama, terör finansmanı, veri hırsızlığı gibi alanlarda bir risk patlaması yaşanıyor.” ifadelerini kullandı.

‘İnovasyon bir merdiven olmalı’

Yellen, ABD Kongresinin geçen yılın aralık ayında onayladığı Kara Para Aklamayla Mücadele Yasası’na atıfta bulunup, bunun zamanlamasının “ne kadar iyi olduğundan” bahsetti. Yasa dışı kripto para kullanımının “büyüyen bir sorun” olduğu söylenirken, ABD’deki çoğu regülasyonun güncellenmesi gerekebileceğinin sinyali verildi.

Hazine Bakanı, finansal inovasyonların insanları “saldırılara karşı korumakla” yetinmemesi, bunların “Hayat kalitesini bir üst seviyeye çıkarmaya yarayacak bir merdiven” işlevi görmesi gerektiğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!