Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2013 Yılında Bitcoin ile Alınan Tesla Şimdi 4 Milyon Dolar Ediyor

Tesla’nın 1.5 milyar dolar değerinde bitcoin aldığı üzerine yapılan açıklamaların ardından 2013 yılında bitcoin karşılığında satılan bir Tesla aracı gün yüzüne çıktı. Satılan Tesla Model S, o yıl 91 BTC ediyordu.

Kaliforniya’daki bir araba bayisi, Aralık 2013’te Floridalı bir kişiye Tesla Model S sattı. Bu işlemin bir farkı vardı; araç, bitcoin karşılığında satıldı. O tarihte 103 bin dolar eden araç, 91,4 BTC’ye eş değerdi. İsmini gizleyen alıcı, araba bayisinden Cedric Davy’e “Diğer bayiler BTC ile ödeme yapmama izin vermedi.” dedi. Davy, Tesla alıcısına dijital paralar konusunda çok bir bilgisi olmadığını ancak bir şekilde halledebileceklerini söyledi.

Yasal herhangi bir sorun çıkmadığını gören Davy, BTC ile ödeme işlemini gerçekleştirdi. Bitcoin ile yapılan bu işlemin gündem olmasıyla birlikte, Davy’nin araba bayisini 10 kişi daha arayarak BTC ile araba almak istediğini söyledi.

bitcoin-tesla
Bitcoin karşılığında satılan Tesla Model S’in görüntüsü. Kaynak

Tesla almak için kullanılan bitcoin’in değeri 4 milyon dolar

2013 yılında, 91 BTC 100 bin dolar ediyordu. BTC fiyatı, yaklaşık 8 yıl içinde yüzde 4 bin oranında değer kazandı. Mevcut fiyat göz önüne alındığında 91 BTC, 4 milyon doları aşıyor (1 BTC = 45 bin dolar).

Tesla’nın bitcoin hakkındaki tutumu değişti

CNN Business’ın haberinde, konuyla ilgili Tesla’nın bitcoin ile ödeme yapılmasını kabul edip etmeme konusunda herhangi bir açıklama yapmayı reddettiği vurgulananlar arasında bulunuyor. Aradan geçen 7 yılın ardından Tesla, 1.5 milyar dolar değerinde bitcoin aldığını açıkladı ve BTC’nin bir ödeme yöntemi olarak kullanılabileceğinin işaretini verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!