Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin En Eski Bankasından Bitcoin Hamlesi

ABD’nin en eski bankası olan Bank of New York Mellon Corp., kripto para pazarına adım atıyor. Banka müşterileri, hesaplarını bitcoin saklamak ve bitcoin transferi yapmak için kullanabilecekler.

Tarihi 1784 yılına kadar giden BNY Mellon, Bitcoin ve kripto para sahiplerine hizmet vermeye başlıyor. Wall Street Journal’ın haberine göre banka müşterileri, hesaplarında bitcoin saklayabilecek ve bitcoin transferi yapabilecekler.

BNY Mellon’ın gözetimi altında toplamda 41.1 trilyon dolarlık varlık bulunuyor. 35 ülkede hizmet veren banka, 2.2 trilyon dolarlık varlık yönetiyor.

Yüksek profilli müşterilerden talep var

Bazı yatırımcıları grupları, yasal belirsizlikler nedeniyle kripto para piyasasına giriş yapmaktan çekiniyor. İçinde yüksek profilli yatırımcıların olduğu bu grup, BNY Mellon’a bu yönde bir adım atması için çağrıda bulundu.

BNY Mellon’ın dijital şubesinden sorumlu olan Roman Regelman, WSJ’ye verdiği demeçte “Dijital varlıklar artık ana akımın bir parçası haline geliyor.” dedi. Regelman, bankanın üst düzey müşterilerinin bitcoin ve kripto para hizmeti almak istediklerini söyledi.

Diğer ürünlerden bir farkı olmayacak

Kurumsal yatırımcılara saklama hizmeti sunan birçok kripto para şirketi var. BNY Melton’ın sunacağı hizmet bununla kısıtlı kalmayacak. Banka müşterileri, sunulan bu hizmeti kullanarak diğer herhangi bir varlığı nasıl kullanabiliyorlarsa, bitcoin’i de o şekilde kullanabilecekler.

Banka bu haliyle geleneksel ürünler için sunduğu hizmetin aynısını bitcoin’e yansıtacak. Müşterilerin bankada saklayabilecekleri bitcoin miktarında, kısıtlama olmayacak. Kripto parasını saklama şirketlerinde (custodian) tutan yatırımcılar, BNY Melton’a geçiş yapabilecek.

Yıl sonunda kullanılmaya başlayabilir

BNY Melton yönetimi, saklama ve transfer işlemlerini kapsayacak bitcoin hizmetinin yıl sonunda hazır olmasını bekliyor. Bu süreci yönetmesi için özel bir ekip kuran banka, ekibin başına Mike Demissie’yi getirdi.

Wall Street’teki kripto para kullanımının yaygınlaşması bekleniyor. Regelman, gelecek üç ile beş yıl içerisinde daha fazla şirketin kripto para entegrasyonu sağlayabileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!