Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Bu Haberlerle Rekor Tazeledi

Bitcoin fiyatı, 11 Şubat günü öğleden sonra saatlerde 48.300 doları görerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Bitcoin fiyatında bu hareketlilik görülmeden önce, boğalara güç katan birkaç farklı gelişme yaşandı.

BTC/USD paritesi bazı global borsalarda 43.300 doları aştı. Piyasa değeri 900 milyar dolara; ticaret hacmi 66 milyar dolara ulaşmışken rekor tazelenmiş oldu. Bitcoin fiyatı, Türkiye’deki borsalarda 340.000 lirayı gördü.

Rekor öncesi gelen 3 büyük haber

  • Köklü Amerikan bankasından bitcoin hamlesi: 1784 yılında kurulan ve ABD’nin en eski bankası olan BNY Mellon, yıl sonunda bitcoin pazarına giriş yapacağını açıkladı. Banka müşterileri, hesaplarında bitcoin saklayabilecek ve yine bitcoin transferi yapabilecekler.Banka yönetimi, bu kararın müşterilerden gelen talep sonucunda alındığını açıkladı. Bu hizmetin bitcoin ile kısıtlı kalmaması, diğer kripto paraları da kapsaması bekleniyor.
  • Mastercard kripto para pazarına giriyor: Kripto paraları kendi sistemine entegre etmeyi planlayan şirket, Mastercard’ın geçerli olduğu işletmelerde kripto para kullanma imkanı tanıyacak. Mastercard’ın altyapısını kullanan işletmeler, müşterilerden doğrudan kripto para ile ödeme alabilecek.Şirket bu hizmetin hangi kripto paraları kapsayacağını açıklamazken, stablecoinlerin bu uygulamaya dahil edilmeyeceği vurgulandı. Kendisine PayPal ve Visa ağlarında yer bulan bitcoin, Mastercard’a entegre edilmesi halinde 1.2 milyar kişinin kullanımına hazır olacak.
  • Amazon dijital para projesi için adım attı: E-ticaret devi Amazon, Meksika koridorunda özel bir dijital para projesi geliştirmeyi planlıyor. Ekip kurma çalışmalarına başlayan şirketin, müşterilerine dijital parayla ödeme yapma imkanı tanıyabileceği düşünülüyor.Amazon henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmış değil. CoinDesk’in haberine göre Amazon kullanıcıları, gelecekte nakit parayı dijital paraya dönüştürüp Amazon’dan alışveriş yapabilecek. Bu hizmet hem e-ticaret platformunu hem Prime Video gibi platformları kapsayabilir.

Bitcoin balinaları harekete geçti

CryptoQuant verilerine göre borsalara gönderilen stablecoin miktarı artmaya devam ediyor. Şirketin CEO’su Ki Young Ju, bu paranın kaynağının balinalar olduğunu düşünüyor. Fiyatın 48.300 dolara çıktığını gören Ju, “Balinalar sonunda roketi açtı. Yakında 50.000 doları görebiliriz.” yorumunu yaptı.

bitcoin-btc-rekor-50k
Kaynak

Piyasayı etkileyen bir diğer şeyin Çin yeni yılı olabileceği düşünülüyor. Binance CEO’su Changpeng Zhao, Çin yeni yılına atıfta bulunup “2021 harika geçecek” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!