Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uber Bitcoin Kabul Etmeye Başlayabilir

Uber CEO’su, CNBC’de katıldığı programda bitcoin ve diğer kripto paraları kabul edebileceklerini açıkladı. Dara Khosrowshahi, Uber kullanıcılarının gelecekte bitcoin ile ödeme yapabileceğini söyledi.

Uber CEO’su Dara Khosrowshahi, CNBC’nin Squawk Box programına katıldı. Uber’in mevcut hizmetlerinden ve gelecek planlarından bahseden Khosrowshahi, bu planların bitcoin’i ve diğer kripto paraları kapsayabileceğini açıkladı.

Uber kullanıcıları bitcoin ile ödeme yapabilir

116 milyar dolarlık piyasa değeri bulunan Uber Technologies, 60’dan fazla ülkede hizmet veriyor. Dünya genelindeki Uber kullanıcıları, aldıkları hizmetin karşılığında yerel para birimiyle ödeme yapabiliyorlar. Şirket CEO’su, kullanıcılara sunulan seçenek yelpazesine bir yenisinin eklenebileceğini duyurdu.

Dara Khosrowshahi, bitcoin ve kripto paraların ödeme aracı olarak kullanılabileceğini ve “bunu değerlendireceklerini” söyledi. Şirket CEO’su bunun “Hem şirket, hem yolcular hem (Uber Eats) kullanıcıları için iyi bir şey” olabileceğini ifade etti.

Uber CEO’su, bunu ancak bu yönde bir talep ve ihtiyaç varsa yapacaklarını vurguladı. CNBC’ye konuşan isim, promosyon amacıyla böyle bir karar alınmayacağını duyurdu.

Uber Türkiye’de kullanılıyor mu?

Uber, Türkiye pazarına 2014 yılında girdi ve birkaç yıl aralıksız şekilde hizmet verdi. Mahkeme, haksız rekabet oluşturduğu gerekçesiyle 16 Ekim 2019 tarihinde Uber hizmetlerinin durdurulmasına karar verdi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) bağlı olan Erişim Sağlayıcıları Birliği (ESB), Uber’e konan erişim engelini 24 Aralık 2020’de kaldırma kararı aldı. Uber, sarı taksilerle birlikte Türkiye’de yeniden hizmet verebiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!