Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IOTA (MIOTA) Neden Yükseliyor? İşte Beş Gelişme

Bitcoin’in ardından birçok altcoin boğa rallisine katıldı ve yukarı yönlü trendine devam ediyor. Bu altcoinlerin arasına IOTA (MIOTA) da katıldı. MIOTA fiyatı hafta içerisinde üç haneli artış gördü ve 1 dolara yükseldi. Peki MIOTA fiyatını yükselten faktörler neler?

Piyasa değeri 2.6 milyar dolara ulaşan IOTA (MIOTA), haftalık bazda %112 yükseldi ve 1 dolara kadar çıktı. İşte MIOTA fiyatını etkileyen bazı gelişmeler.

IOTA (MIOTA) gelişmeleri

  • Chrysalis güncellemesi geliyor: IOTA 2.0 (Coordicide) hayata geçmeden önce ağın tamamen hazırlanması için yapılan Chrysalis güncellemesi, Ağustos 2020’de birinci aşamasını gerçekleştirdi. İkinci aşamaya aralık ayında başlayan IOTA’da işlem hızı, güvenlik gibi konularda gelişmeler yaşandı. Yeni güncelleme ile ölçeklenebilirliğin artması, merkeziyetsiz finans uygulamalarının ücretsiz hale gelmesi, daha güçlü oracle’ların kullanılması gibi birçok yeniliğin uygulanması hedefleniyor.
  • IOTA Oracles duyuruldu: Zincir dışı verilerin IOTA ağında bulunan merkeziyetsiz uygulamalara ve akıllı sözleşmelere iletilmesi için ağ üzerinde oracle kullanılacak. Oracle, on-chain ve off-chain sistemler arasında köprü kurarak hizmet veren bir sistemdir. Böylece IOTA ağındaki işlemlere ait veriler daha verimli depolanabilecek, ağ işlemleri gerçek zamanlı görüntülenebilecek ve transfer işlemleri ücretsiz hale gelecek.
  • IOTA trafik projesinde kullanılacak: Alman Ulaştırma Bakanlığı, 11 milyon euro değerinde hibe ile desteklediği trafik altyapı sistemlerinde IOTA protokolünü kullanacak.
  • Akıllı şehir projeleri başlıyor: IOTA; Güney Kore, Güneydoğu Asya ve Avrupa’da yapılacak olan akıllı şehir projeleri için Güney Kore Vakfı Observer ile anlaştı.
  • IOTA CBDC’ler için temel olabilir: IOTA kurucularından Dominik Schiener, IOTA’nın dijital merkez bankası paraları için bir temel olabileceğini açıkladı.

MIOTA Fiyatı

24 saatte %30 yükselerek 0,98 dolara çıkan MIOTA’nın işlem hacmi 324 milyon dolar seviyesinde. MIOTA, aylık bazda %161 oranında artış gördü.

iota-miota
Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!