Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance İşlemleri İki Saat Sonra Yeniden Açtı

Kripto para borsası Binance, borsanın eşleştirme motorunda (matching engine) yaşanan teknik bir sorun nedeniyle işlemleri durdurmak zorunda kaldı. Sabaha karşı saat 6 sularında bakım çalışmasına başlayan Binance, yaklaşık iki saatlik aradan sonra sorunu çözdü.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, birkaç gündür piyasadaki yükselişle birlikte rekor trafik almaya başladıklarını söylüyordu. Borsanın üstündeki yük ağırlaşmışken, eşleştirme motorunda bir arıza tespit edildi.

Beklenenden uzun sürdü

Changpeng Zhao, disklerden birinde sorun olduğu haberini ilk olarak 05:30 sularında paylaştı. Bakım çalışmasına, bundan yaklaşık yarım saat sonra başlandı. Bakım sırasında spot, marjin ve P2P işlemler, OTC ticareti, birikim hesapları durduruldu. Marjin, vadeli hesap ve itibari para cüzdanları kullanılamazken, para yatırma/çekme işlemi gerçekleştirilemedi.

Sorunun “kısa süre içerisinde çözüleceğini” belirten Zhao, 15 dakika sonra yeni bir açıklama yapıp esas sorunun eşleştirme motorunda olduğunu söyledi. Sorunun, beklenenden daha uzun sürebileceği açıklandı.

Binance, yaklaşık iki saat süren çalışmanın ardından eşleştirme motorundaki sorunu ve bu sorundan kaynaklanan uyuşmazlık problemini giderdi. Kullanıcılar sabah saat 8 sularından beri işlem yapabiliyorlar.

İşlemler hangi sırayla açıldı?

Binance, bakım çalışmasının ardından işlemleri aşamalı şekilde açıyor. Başlangıç aşamasında emir defterinde herhangi bir eşleştirme yapılmıyor ve kullanıcılara açık emirlerini kapatma fırsatı tanınıyor. İşlemler, 10 dakikalık bir boşluğun ardından geri açılıyor.

Para çekme işlemlerinin açılması için yaklaşık 30-60 dakika bekleniyor. Changpeng Zhao, saat 09:10’da yaptığı açıklamayla para çekme işlemlerinin açıldığını duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!