Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Tranglo Hisselerinin Yüzde 40’ını Alıyor

Ripple, Asya’nın en büyük ödeme şirketlerinden biri olan Tranglo’nun yüzde 40 hissesini satın alacağını açıkladı. XRP kullanımının, On-Demand Liquidity (ODL) aracılığıyla artması bekleniyor.

Ripple, Asya’daki konumunu güçlendirmek için Malezya merkezli Tranglo ile anlaşma sağladı. Tranglo, kurulduğu günden beri toplam değeri 4 milyar doları aşan 20 milyondan fazla işleme aracılık etti.

Ripple, bu ay bölgedeki çalışmaları yönetmesi için Goldman Sachs’ın eski yöneticilerinden Brooks Entwistle’ı kadrosuna katmıştı.

Ödeme kanallarını kullanmaya başlayacak

Tranglo’nun, Filipinler gibi ülkelerde kurulmuş RippleNet kanallarını kullanması planlanıyor. Ripple, uluslararası para transferlerinin bu kanallar sayesinde “daha hızlı, daha düşük maliyetle ve daha güvenli bir şekilde” gerçekleştirilebildiğini belirtti.

ODL’i farklı ülkelerde kullanacaklarını belirten Tranglo CEO’su Jacky Lee, bu sayede “geniş kitlelere” ulaşmayı hedefliyor.

Taraflar arasındaki anlaşma, henüz regülatörler tarafından onay almış değil. Ripple, onayın alınması halinde Ripple yöneticilerinden Amir Sarhangi’nin ve Brooks Entwistle’ın Tranglo’nun yönetim kuruluna katılacağını duyurdu.

Son 24 saat içinde %4,06 oranında yükselen XRP fiyatı, yazım sırasında 0,57438 dolara çıktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!