Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NFT’nin Ne Olduğunu Açıklayan Eser 130 Bin Dolara Satıldı

Sanatçı ve tasarımcı Jack Butcher, NFT’nin ne olduğunu açıkladığı bir NFT yaptı. Yaptığı eser, 74 ETH’den alıcı buldu.

NFT sanatçısı Jack Butcher, non-fungible token anlamına gelen NFT’lere bir açıklık getirdi. Butcher, Twitter’da yaptığı açıklamasında “NFT’leri sevdiğinizi duydum. O yüzden size NFT’lerin ne olduğunu açıklayan ve onu NFT olarak satın alabileceğiniz bir NFT yaptım.” dedi.

nft-eser
Jack Butcher’ın yaptığı açıklayıcı NFT. Kaynak

Eserinde, JPG ve NFT yazılarının olduğu iki adet beyaz dikdörtgen olduğu görülüyor. NFT yazılı olanda onaylı anlamına gelen mavi tik işareti bulunuyor. 

Butcher, bu görüntüyü NFT pazaryerlerinden birisi olan Foundation’da satışa koydu. 0,10 ETH ile başlayan açık artırma, 23 Mart’ta 74 ETH’lik teklifle sonlandı. Alıcının ismi ise bilinmiyor. 74 ETH, 130.500 dolar seviyesinde.

Foundation’dan destek

NFT pazaryeri Foundation, Butcher’ın NFT’si için yorumda bulundu. Twitter’da açıklama yapan platform, “Bu konuya açıklık getirdiğin için teşekkür ederiz. Çalışmanı ana sayfamıza koyuyoruz.” dedi.

Açıklamaların arkası geldi

Twitter’da Butcher’ın açıklayıcı NFT’sini görenler, bu NFT’nin ekran görüntüsünü alarak satacaklarına dair paylaşımlarda bulunmaya başladı. Ngengi Magana isimli kullanıcının başlattığı olay, birçok kişinin katılımıyla devam etti. Kullanıcılar, ekran görüntülerinin ekran görüntülerini alarak NFT yapıp satmak istediklerini dile getirdi.

nft-eser
İstenen para ise alınan ekran görüntüsü sayısına bağlı olarak artış gösterdi. 77 milyon dolara satacağını iddia eden biri bile çıktı.

Butcher anlatımlarına devam ediyor

Sanatçı, en son Non-fungible (biricik) kavramını açıklayan bir video paylaştı. Videoda, non-fungible kelimesine sağ tıklayarak görüntüyü kaydettiği görülüyor. Açık artırmada olan NFT, yazım sırasında 1,10 ETH teklif aldı.

nft-eser

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!