Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum EIP-1559 İçin Gözler 14 Temmuz’a Döndü

Ethereum geliştiricileri, 1559 numaralı Ethereum Improvement Proposal’ın 14 Temmuz’da gerçekleşecek fork ile uygulamaya konulabileceğini açıkladılar.

Geçtiğimiz hafta Berlin fork’unu atlatan Ethereum, yaz ayları için gözünü Londra’ya çevirdi. Güncelleme sonrası yürürlüğe girecek mekanizmaların, Ethereum’u deflasyonist kılabileceği düşünülüyor.

Mainnet için 14 Temmuz’a işaret edildi

Ethereum geliştiricileri, dün spontane bir toplantı düzenleyerek Londra fork’unu masaya yatırdı. Tim Beiko’nun aktardıklarına göre güncellemenin 14 Temmuz’da hayata geçebileceği söylendi.

Londra paketinin beraberinde 1559, 3198 ve 3238 numaralı Improvement Proposalları getirmesi bekleniyor. Buna ek olarak, gas iadelerindeki sorunu gidermesi için yeni bir EIP’nin hazırlanabileceği aktarıldı.

Yıllık üretim miktarında düşüş olacak

Maksimum arzı bulunmayan Ethereum’un, EIP-1559 sayesinde deflasyonist bir politika gütmesi bekleniyor. 

Zap Protocol’ün kurucularından Nick Spanos, CoinDesk’e konuşup, bu özelliğin “hem coin arzını azaltacağını hem fiyatı etkileyeceğini” söyledi. Bunun, Ethereum’u daha fazla yatırımcı için cazip kılması bekleniyor.

Tim Beiko’ya göre geliştiriciler, Londra’yla birlikte Merge için çalışmayı sürdürecekler. Messari araştırmacısı Wilson Withiam, ETH 2.0’ya giden yolda yer alan “Phase 1,5’ın, Ethereum’daki yıllık üretim oranını %1’in altına düşüreceğini” açıkladı.

Fork için net bir blok numarası verilmedi. Londra’dan sonraki istikametin, Şangay adlı bir diğer fork olması bekleniyor. ETH, CoinGecko’ya göre cuma günü 2.640 dolara çıkıp kendi rekorunu kırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!