Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk’ın Tek Bir Ethereum ‘İfadesi’, Fiyatı Oynatmaya Yetti

SpaceX, Tesla ve PayPal gibi kurumlara yaptığı girişimlerin yanı sıra zaman zaman yazdığı ilginç kripto para yorumlarıyla da tanınan Elon Musk, bu sefer tercihini toplam piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum‘dan yana yaptı.

Ünlü CEO 29 Nisan gecesinde tek bir Ethereum ifadesi kullandı ancak gelen tepkiler inanılmaz boyutlara ulaştı.


Söz konusu tweet’e yanıt veren Ethereum kurucu ortaklarından Vitalik Buterin, Elon’a Ekim ayında yapılacak olan Devcon’a gelme davetinde bulunurken, Ethereum’un en büyük rakiplerinden birisi olan Justin Sun da gönderinin altına ”Tron” yazmakla yetindi.

Google Trends Uçuşa Geçti!

Bunun yanı sıra Elon Musk’ın tek bir kelime yazarak bile gösterdiği etki, boğa piyasasında görülen etkiye oldukça yakın ve bu açıdan büyük ölçüde şaşırtıcı.

Bütün kripto para piyasası düşüş yaşarken Ethereum bu tweet’in etkisiyle çok kısa bir süreliğine de olsa kırmızı bölgeden çıktı ve basın saatine göre %0.73’lük bir yükselişe kavuştu.

Elon Musk daha önce Dogecoin için benzer ama çok daha kapsamlı bir şaka yapmış ve profilini Dogecoin CEO’su olarak güncellemişti. Bu durum DOGE’nin %30 üzeri yükselmesini sağladı ki bunun etkileri hala devam etmekte. Elon Musk’ın yanı sıra Twitter CEO’su Jack Dorsey geçtiğimiz tarihlerde sadece Bitcoin yatırımı yaptığını belirtmiş ve Ethereum’a ilgi duymadığını aktarmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment