Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Facebook Kripto Para Birimi “Libra”, Dünya Devi Western Union’ın Hisselerini Düşürdü!

  • Western Union hisse senetleri, S&P 500 endeksinin en kötü performansa sahip hisse senetlerinden biriydi.
  • Facebook’un yeni kripto para birimini kullanarak ücret ödemeden uluslararası para gönderme potansiyeline duyulan heyecan Western Union’a zarar verdi.
  • “Tüketiciden tüketiciye” para transferleri, Mayıs ayındaki son çeyrek raporuna göre, Western Union’un gelirinin yaklaşık olarak %80’ini oluşturuyor.

 

Western Union’ın hisseleri, Facebook’un yeni kripto para birimini kullanarak ücret ödemeden uluslararası para gönderme potansiyeline duyulan heyecan sebebiyle düştü.

Western Union, S&P 500 endeksinin en kötü performans gösteren hisse senetlerinden biriydi. Hisse senetleri %2,4düşerek 19,57 Amerikan Doları seviyesine geriledi.

Facebook Salı günü “Libra” adı verilen kripto para birimini duyurdu. Teknoloji devinin önderliğinde bir grup şirketin Libra’yı, 2020’nin ilk yarısında piyasa sürmesi bekleniyor.

Facebook Libra ile Havale Ücreti Tarih Oluyor

Facebook’un yeni kripto para birimi “Libra” ile havale olarak da bilinen sınır ötesi ödemeler gerçekleştirilebilir. Uluslararası para göndermek isteyen insanlar, Western Union gibi bankaya para aktarmak ve havale ücreti ödemek yerine, yerel para birimleri ile Libra aracılığıyla para transferi yapabilecekler.

Facebook, Libra’nın sunduğu hizmeti kolaylaştırmak adına Visa, MasterCard ve PayPal gibi ödeme şirketleri de dahil olmak üzere onlarca şirketle ortaklık yapıyor.

“Tüketiciden tüketiciye” para transferleri, Mayıs ayının son çeyrek raporuna göre Western Union’un gelirinin yaklaşık olarak %80’ini oluşturuyor. Şirketin kazancı, 2019 yılının ilk altı ayında hisse başına 2,66 ile 2,76 Amerikan Doları arasında değişiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment