Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Başkanı Joe Biden’dan Çinli Şirkete Bitcoin Emri: Yasaklayın!

ABD Başkanı Joe Biden, ulusal güvenlik risklerini gerekçe göstererek Çinli Bitcoin madencilik şirketine yasak getirdi.

ABD Hazine Bakanlığı’ndan 13 Mayıs Pazartesi günü yapılan açıklamada, Biden talimatıyla alınan bir karara yer verildi. Söz konusu kararda, Warren Hava Kuvvetleri Üssü yakınlarındaki Çinli madencilik şirketi MineOne’a ait operasyonların durdurulması emredildi.

Hazine Bakanı Janet Yellen konu hakkında yaptığı açıklamada,

Bugünkü yasaklama emri, Başkan Biden’ın ABD’nin ulusal güvenliğini koruma konusundaki kararlı kararlılığının altını çiziyor. CFIUS’un yabancı yatırımların ulusal güvenliğimize zarar vermemesini sağlamak için üstlendiği kritik bekçi rolünün de altını çiziyor, özellikle de hassas ABD askeri tesislerine risk teşkil eden ve özel ekipman ve teknolojileri içeren işlemlerle ilgili olarak.

“Çin Komünist Parti’si ile bağları var!”

Söz konusu Çin merkezli şirket, 2022 yılında Hava Kuvvetleri Üssü’ne birkaç kilometre mesafede bir arsa satın almış ve burada Bitcoin madenciliğine yönelik operasyonlar yürüteceğini açıklamıştı.

İlk günden beri tartışmaların merkezinde yer alan bu hamle, birçok kez ulusal güvenlik tehdidi olarak yorumlanmıştı. Yetkililer geçtiğimiz süreçte yaptığı bir açıklamada, YZY Capital Holdings yönetimi altında olduğu belirtilirken bu şirketin Çinli bir iş adamı ve Komünist Parti üyesi olan Yuan Qian tarafından kontrol edildiği vurgulamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!