Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Binance Kurucusu CZ’nin BAE’ye Geri Dönme Talebini Reddetti: Ülkede Kalıyor!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in eski CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) bir sonraki duruşma tarihine kadar ülkesine dönmemesine karar verildi.

Binance’in eski CEO’su CZ’nin halihazırda vatandaşı olduğu ve ikamet ettiği Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) dönme talebi ABD mahkemesi tarafından reddedildi. CZ bir sonraki duruşma tarihi olan Şubat 2024’e kadar ABD’de kalacak.

Geçtiğimiz hafta ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) ile sağlanan uzlaşma kapsamında Binance’deki görevinden istifa eden ve 50 milyon dolarlık para cezasını kabul eden Changpeng Zhao, Banka Gizliliği Kanununu ihlal ettiği gerekçesiyle suçlanmıştı. Uzlaşının ardından harekete geçen ABD’li savcılar, CZ’nin servetine atıfta bulunarak kaçma riski olduğunu savunmuş ve ABD ile BAE arasında suçlu iade anlaşması olmadığı için CZ’nin ülkeden çıkmaması gerektiğini belirterek mahkemeye başvurmuştu.

Savcılardan gelen bu talebe karşı çıkan CZ, kaçma gibi bir niyeti olmadığını belirterek mahkemeden BAE’ye dönüş için izin istemişti.

Fakat Seattle’daki ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Richard Jones 28 Kasım günü yaptığı açıklamada, CZ’nin bir sonraki duruşma tarihi olan Şubat 2024’e kadar ABD’den çıkmamasına karar verdi.

Changpeng Zhao’nun para cezası dışında hapis cezası alıp almayacağı konusu belirsizliğini korumaya devam ediyor. Söylentiler arasında CZ’nin 18 aydan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!