Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Bitcoin Sevdası Bitmiyor: Milyarlarca Dolarlık Satış Gelebilir!

ABD hükümetine ait cüzdanların hareketleri büyük bir satış baskısının habercisi olabilir.

On-chain analiz platformu Arkham verilerine göre ABD hükümetinin tartışmalı kripto para cüzdanı 5 Ağustos günü harekete geçerek 0,041 ETH miktarında varlığı yeni bir cüzdana aktardı. Bu işlem, daha büyük bir transfer öncesi hazırlık işlemi olabilir şeklinde yorumlandı.

Hükümetin tartışmalı cüzdanında halihazırda 10 milyar 960 milyon dolar değerinde 203.239 BTC, 121,734 milyon USDT ve 50.524 ETH bulunuyor. Bu varlıklar arasında ayrıca siber suçlu Noman Seleem’den ele geçirilen fonlar (0x6f9) ve ekstra 300 ETH bulunmaktadır.

Trump’ın aksine hareket ediyorlar

Hükümetin satış yönlü hareketi piyasada tedirginlik yaratırken eski başkan Donald Trump’ın tüm söylemlerine karşılık ABD’nin bu hareketi ayrbı bir politik tavır olarak yorumlandı.

Donald Trump Bitcoin 2024 konferansında yaptığı konuşmada, başkan seçilmesi halinde hiçbir Bitcoin satmayacağını vurgulamıştı. Fakat Trump’ın o açıklamasından sadece 1 gün sonra ABD ilk transferini yaparak piyasada düşüşe yol açmıştı.

Şimdi gelinen bu noktada ABD’nin kripto para cüzdanlarıyla oynamaya devam etmesi, satış yönlü harekete geçme ihtimallerini de artırmış oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!