Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Bitcoin’e Yatırım Yapmalı mı? Ekonomistten Stratejik Uyarı Geldi

Bitcoin (BTC) topluluğu, ABD’de stratejik BTC rezervi oluşturmanın potansiyel etkilerini yanlış anlamış olabilir. Bu rezerv, BTC’ye olan ilgiyi artırmak yerine, hükümete uzun vadede BTC fiyatı üzerinde aşırı kontrol sağlama riskini taşıyor.

Bu uyarıyı, Bianco Research’in başkanı ve makro ekonomist Jim Bianco dile getirdi. Perakende Bitcoin (BTC) sahipleri, hükümetin BTC stratejisini tam olarak bilemeyecekler ve bunun yerine devlet kontrollü Bitcoin (BTC) fiyatının sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalacaklar:

Bianco, “Her seferinde hükümet böyle bir şeye el attığında, kurallar koyar. Bitcoin’in uygun fiyatının ne olduğunu belirleyecekler, fiyat yüksek olduğunda satacaklar, düşük olduğunda alacaklar ve kimin sahip olacağını kararlaştıracaklar” dedi.

Bianco’ya göre Bitcoin’i (BTC) stratejik rezerve koyma fikri, bu nedenle kripto para topluluğu için faydadan çok zarar getirebilir.

Stratejik BTC rezervi oluşturma olasılığı hakkında duyuru, Bitcoin Conference 2024’te Nashville, Tennessee’de pro-kripto Senatör Cynthia Lummis tarafından yapıldı.

Senatör Lummis’in stratejisi: 1 milyon Bitcoin (BTC) satın almak

Senatör Lummis, bu stratejiyi hayata geçirmek için yaklaşık 1 milyon Bitcoin (BTC) satın almayı öneriyor, bu da yaklaşık 60 milyar dolara eşdeğer.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!