Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD-Çin Ticaret Savaşı Bitcoin’i Böyle Etkiledi

ABD ve Çin arasında süregelen ticaret savaşı Bitcoin fiyatını ciddi anlamda etkiledi.

Dünya genelindeki pek çok vatandaş bu ticaret savaşından etkilenmemek için Bitcoin’e geçiş yapmaya başladı. Bu da Bitcoin’in dijital altın olduğu iddiasının güçlenmesine yol açtı.

Bitcoin’e Geçiş

Online ticaret platformlarından eToro’nun verilerine göre bu iki ülke arasındaki ticaret savaşı Bitcoin piyasasını epey etkiledi.

Bu platformdaki verilere göre Bitcoin’in 19 Mayıs-19 Ağustos tarihleri arasındaki ticaret hacmi 22 Mart-22 Haziran 2018 tarihlerindeki hacimden yüzde 284 oranında daha fazlaydı.

Aynı zaman içerisinde altın yatırımının da ciddi anlamda arttığı ve altın hacminin aynı zaman dilimi içerisinde yüzde 73 oranında arttığı söylenebilir.

Önemli Tarihler

EToro verilerine göre ABD-Çin arasındaki ticaret savaşının başlamasıyla birlikte Bitcoin yatırımı yapan kişilerin sayısında ciddi bir artış oldu. EToro bu ticaret savaşının etkilerini daha iyi anlayabilmek için Bitcoin piyasasındaki üç önemli günü inceledi:

  • 13 Mayıs: Çin, ABD’den gelen 60 milyar dolarlık ürünlere fazladan vergi uygulayarak ABD’ye karşı misilleme yaptı. Çin’in bu hamlesinden sonra eToro’daki altın pozisyonları yüzde 108, Bitcoin pozisyonları ise yüzde yüzde 139 oranında artış gösterdi.
  • 25 Haziran: Donald Trump ve Xi Jinping buluşması sırasında ABD’nin Çin’e daha fazla vergi uygulayacağı haberi çıktı. Bu haberlerden sonra altın pozisyonlarında yüzde 26, Bitcoin pozisyonlarında ise yüzde 40 oranında artış oldu.
  • 13 Ağustos: ABD, Çin’den gelen bazı ürünlerin vergilerini erteleyince (sağlık, güvenlik, ulusal güvenlik gibi şeyler gerekçe gösterilmişti) Bitcoin pozisyonlarında yüzde 123 oranında artış oldu.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment