Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD, Dolandırıcılık İddiası ile 24 Milyon Dolarlık Kripto Para Birimine El Koydu

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), Brezilya’nın talebi üzerine dolandırıcılık ile ele geçirildiği iddia edilen 24 milyon dolar değerinde kripto para birimine el koydu. Yasa dışı yollarla kazanılan kripto paraların toplam değerinin 200 milyonun üzerinde olduğu öne sürülüyor.

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı (DOJ) Brezilya’daki bir dolandırıcılık davası için devreye girdi. ABD Adalet Bakanlığı’nın resmi olarak yayınladığı basın açıklamasına göre; Brezilya Federal Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki hukuki anlaşmanın bir parçası olarak, yasa dışı faaliyetler yürüten Marcos Antonio Fagundes’in ABD merkezli kripto para fonlarına el koydu. Bu kripto para fonlarının değeri ise 24 milyon dolar olarak açıklandı.

Binlerce Brezilyalı 200 milyon doların üzerinde dolandırıldı 

Brezilya hükümeti, ülkede yasa dışı olarak finans kurumu işletmek, menkul kıymet ihlalleri ve kara para aklama gibi faaliyetlerden dolayı; dolandırıcılık ile suçlanan şirketin başındaki isim Marcos Antonio Fagundes’a karşı suçlamalarda bulundu. ABD, Brezilya hükümetinin emri ile dolandırıcılık faaliyetleri yürüttüğü iddia edilen Fagundes tarafından Birleşik Devletlerde tutulan 24 milyon dolar değerindeki kripto para fonuna el koyulmasına karar verdi.

Marcos Antonio Fagundes’in internet üzerinden insanları bir dizi kripto para yatırımı vaadi ile kandırıldığı iddia edildi. Hükümet, Fagundes ve ortaklarının yatırımcılara yatırım planlarını hakkında yanlış ve tutarsız vaatler verdiklerini ileri sürdü. Açıklanan bilgilere göre dolandırıcılık ağına binlerce Brezilyalı düştü ve 200 milyon dolardan fazla para kaybetti.

Dolandırıcılık 2 yıl sürdü

Marcos Antonio Fagundes ve adı yayınlanmayan diğer zanlıların, yasa dışı finansal faaliyetlerini Ağustos 2017 ve Mayıs 2019 tarihleri arasında sürdükleri öne sürülüyor. İddialara göte ekip üyeleri, potansiyel yatırımcılardan çevrim içi yollarla ya da telefon ile arayarak fon talebinde bulundular. Ulaşılan insanlara kripto para birimleri ile bir dizi yenilikçi yatırım fırsatından bahsettiler.

Fagundes ve diğer zanlılar, yatırım yapmayı kabul eden insanlara fonların kripto para yatırımına gideceğini söylediler. Fakat Brezilya tarafından yürütülen soruşturmada, fonların küçük bir kısmının yatırım için kullandığı ve söz verilen getirilerin yatırımcılara ödenmediği saptandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!