Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Enflasyon Verisi Yine Beklentinin Üstünde: Bitcoin’de Sert Düşüş

ABD Haziran ayı enflasyon verisinin %9,1 olarak açıklanması üzerine Bitcoin sert düşüş yaşayarak dakikalar içerisinde 20100 dolardan 19300 dolarlara geriledi.

Geçtiğimiz dakikalarda %9,1 olarak açıklanan enflasyon oranı, yıllık bazda %8,8 aylık bazda ise %1,1 olarak bekleniyordu.

ABD’de enflasyon oranının beklentilerin üzerinde olmasından kaynaklı Bitcoin ve diğer piyasalarda oldukça düşüş yaşandı. Bitcoin dakikalar içerisinde 800 dolarlık bir kayıp yaşarken birçok analist ve yorumcu düşüşün devam edeceğini düşünüyor.

Mayıs ayı enflasyon oranı da beklentiler üzerinde gelmesi sonucu ABD Merkez Bankası, faiz oranlarında 75 baz puanlık artış gerçekleştirmişti. Bu ayki enflasyon oranını da beklentilerin üzerinde gelmesinin normalde 75 baz puanlık artış bekleyen birçok finans kurumunun 100 baz puan olarak güncellemesine yol açabileceği düşünülüyor.

Ancak hala finans şirketlerinin %80’lik bir kısmı 75 baz puanlık faiz artışını ön görürken %20’lik bir kısım ise 100 baz puan artış geleceğini düşünmeye başladı. Açıklanan enflasyon verisiyle birlikte Bitcoin’le ters olarak hareket ettiği bilinen dolar indeksi (DXY) 108,5 seviyelerine kadar yükseliş yaşadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!