Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Eyaleti Bitcoin Aldığını Duyurdu, Fiyat Yükselişe Başladı!

ABD’nin en büyük eyaletlerinden biri olan Wisconsin, Bitcoin’e (BTC) yatırım yaptığını açıkladı.

Wisconsin Yatırım Kurulu (State of Wisconsin Investment Board – SWIB), BlackRock’ın ISHARES spot Bitcoin borsa yatırım fonuna (ETF) yatırım yaptığını açıkladı.

Eyalet ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı 13F başvurusunda, 99 milyon dolarlık ISHARES alımı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Wisconsin Yatırım Kurulu, Wisconsin eyaletinin emeklilik fonlarını ve diğer kamu yatırım fonlarını yöneten bağımsız bir kurumdur. SWIB, Wisconsin emeklilik sistemine ait fonları ve başka kuruluşların mali varlıklarını yöneterek, emeklilik ve yatırım hedeflerini gerçekleştirmeye çalışmaktadır.

ABD’nin önde gelen eyaletlerinden birinin bu hamlesi, Bitcoin fiyatına da kısa süre içerisinde olumlu yansıdı. Kripto para piyasası, başka eyaletlerinde Bitcoin’e yatırım yapabileceğini ve bu durumun beraberinde daha ciddi alım baskıları getirebileceğini konuşmaya başladı.

CoinGecko verilerine göre haber akışının etkisiyle 1,8% yükseliş sergileyen Bitcoin, 61.158 dolar seviyesinden 62.280 dolara kadar tırmandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!