Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanı, Kripto Para Regülasyonlarının İyileştirilmesini İstiyor

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, kripto para sektöründeki dolandırıcılık vakalarıyla daha sıkı şekilde mücadele edilmesi gerektiğini düşünüyor.

ABD hükümetinin kripto para politikaları hakkında konuşan Yellen, “Hazırladığımız raporlar gösterdi ki çok fazla dolandırıcılık ve operasyonel başarısızlık vakası yaşanıyor. Bu alanda halihazırda (regülasyonları) uygulamaya koyan bazı yetkili kurumlar var. Bu otoritelere daha çok güç verildiğini görmek istiyoruz.” dedi.

Biden yönetimi, kripto para sektörünün genel durumuyla ilgili biri eylül, biri ekim ayında olmak üzere bir dizi rapor yayımlamıştı.

ABD Hazine Bakanı, kripto para piyasası ile ekonominin genel gidişatı arasındaki ilişkiden de bahsedip, kripto para piyasasının henüz finansal istikrar bakımından büyük bir risk oluşturmadığını söyledi.

Yellen, kripto para piyasasının şu anda böyle bir risk oluşturacak kadar “büyük olmadığını” ama bu durumun zaman içerisinde değişebileceğini söyledi. “İleride bir risk oluşturması mümkün. Bu yüzden bu alanda yapılan regülasyonların iyileştirilmesini istiyoruz.” dedi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!