Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanı Kripto Paralara Rahat Vermiyor: Bitcoin Onayı da Yetmedi!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, kripto paraların finansal sistem üzerinde yaratabileceği potansiyel riskler konusunda uyardı.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’in Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi önünde yapacağı konuşmanın ön sunumu kamuoyuyla paylaşıldı. Paylaşılan bu kısa bölümde, Yellen’in kripto para endüstrisine karşı uyarıları dikkat çekti.

Finansal İstikrar Gözetim Konseyi’nin (FSOC) bu konudaki çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Yellen, özellikle stablecoinlerin finansal sistemde yaratabileceği riski ve kanunlara uymadan faaliyet gösteren kripto para platformlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Yellen, sektörün kapsamlı bir şekilde düzenlenmesi ve kural ihlalinin önüne geçilmesi için bir mevzuatın gerekli olduğunu hatırlattı:

Konsey, kripto paralar, kripto para platformları ve stablecoinler üzerindeki işlemleri incelemektedir. Kripto para fiyat dalgalanmalarından kaynaklanan potansiyel güvenlik açıkları ve yürürlükteki yasa ve yönetmeliklerin dışında veya bunlara uymayan platformların çoğalması gibi ilgili riskler üzerine çalışmalar hızlandırılmıştır. Geçerli kurallar ve düzenlemeler uygulanmalı ve kongre, stablecoinlerin ve menkul kıymet olmayan kripto paralar için spot piyasanın düzenlenmesini sağlamak adına mevzuat çıkarmalıdır.

Janet Yellen’in konuşmasının detayları ve FSOC’un güncel çalışmalarına ilişkin ayrıntılar 6 Şubat günü paylaşılacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!